sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Duchesse-perunat


Tein duchesse-perunoita naudan sisäfilepihvien kanssa tarjottavaksi. Ne ovat perunasoseesta pursotettuja ruusukkeita. Ne sopivat hyvin myös kalan kanssa tarjottavaksi. Ohjeesta tulee noin 40 duchesse-ruusuketta. Perunasose tehdään jauhoisista perunoista, itse käytin puikulaperunoita ja soseesta tuli hyvin tasaista. Myös rosamundat käyvät hyvin. 

Ainekset:



500g jauhoista perunaa

30-40g voita
1 kananmuna 
1 kananmunan keltuainen
1rkl vehnäjauhoja
1/2tl muskottipähkinää
suolaa
pippuria


1. Huuhtele ja kuori perunat (voit kuoria ne myös keittämisen jälkeen, mutta se on helpompaa ennen keittämistä). 
Keitä perunat kypsiksi kannen alla, vettä tulisi olla sen verran, että perunat juuri ja juuri peittyvät. Kaada vesi pois heti keittämisen jälkeen, jotta kuoritut perunat eivät vettyisi. 



2.  Soseuta perunat perunasurvimella ja lisää voi. Jäähdytä sose.
  Lisää jäähtyneeseen soseeseen kananmuna, kananmunan keltuainen, jauhot ja muskottipähkinä. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla. 

3. Pursota soseesta pellille tähtityllalla rusukkeita. Paista 250 asteisessa uunissa, kunnes pinta on kullanruskea.







Ei kommentteja :

Lähetä kommentti