lauantai 5. heinäkuuta 2014

Mansikkakakku


Perinteinen mansikkakakku kuuluu olennaisesti kesään. Kakussa on  täytteenä mansikkarahkaa. Itse tein neljän munan kakkupohjan, josta riittää noin 12 hengelle. Omassa kakussani oli kaksi väliä, mutta täytettä olisi riittänyt kolmeenkin väliin. Kakkupohja kannattaa tehdä edellisenä päivänä ja täytetyn kakun olisi hyvä olla jääkaapissa tekeytymässä ainakin 3 tuntia tai yön yli.  

Ainekset:

Vaalea kakkupohja, ohje löytyy täältä

Kostutukseen esim. mansikoista valuvaa mehua tai marjamehua

Täyte:

500g mansikoita, pakaste tai tuore
250g maitorahkaa
1 dl kuohukermaa tai vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria

1. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita vaahtoon maitorahka, vaniljasokeri ja sokeri.  Jos käytät tuoremansikoita, soseuta ne. Pakastemansikat ovat niin pehmeitä, että ne voi murskata esim. haarukalla. Valuta mansikoista ylimääräinen neste siivilän läpi kulhoon. Sekoita mansikkasose muun täytteen joukkoon. 

2. Kostuta kakun alimmainen pohja mansikoista valuneella nesteellä tai marjamehulla. Kostuketta tarvitaan enemmän, jos kakku tarjotaan samana päivänä. Levitä täytettä tasaisesti pohjan päälle ja nosta seuraava kerros sen päälle. Älä laita liikaa täytettä, jotta kakku pysyy hyvin kasassa. Kostuta myös kakun ylin pohja. Peitä kakku kuvulla ja laita se jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi, jotta siitä tulee mehevämpi. 


Koristelu:

 tuoreita mansikoita
2,5 dl vispikermaa
1/2 dl tomusokeria

1. Viipaloi mansikat. Vatkaa kerma kovaksi vaahoksi ja vatkaa sen joukkoon tomusokeri. Levitä pieni määrä kermavaahtoa kakun päälle. Asettele mansikkaviipaleet kermavaahdon päälle. 
2. Laita kermavaahto pursotinpussiin ja pursota kermavaahtoa kakun reunoille haluamallasi tavalla. Itse käytin tähtityllaa pursotuksiin.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti