Ainekset:
100g valkuaista, n. 3 valkuaista
25g sokeria, n. 2 rkl
geelimäistä tai jauhemaista elintarvikeväriä
110g hasselpähkinäjauhoja, muita pähkinäjauhoja tai mantelijauhoja
200g tomusokeria, n. 3,3dl
1. Siivilöi pähkinäjauhot ja tomusokeri huolellisesti ja sekoita keskenään. Vaahdota valkuaiset ja lisää sokeri vähitellen. Anna vaahtoutua kovaksi vaahdoksi. Lisää halutessasi elintarvikeväriä.
Yhdistä valkuaisvaahto ja tomusokeri-jauhoseos nuolijalla käännellen. Sekoita tasaiseksi massaksi. Älä sekoita taikinaa liikaa, sillä muuten siitä tulee liian löysää ja sitä ei voi enää pelastaa. Testaa taikinan paksuutta laittamalla vähän taikinaa leivinpaperille. Jos pinta ei vähitellen tasoitu, sekoita taikinaa vielä vähän.
Siivilöi tomusokeri ja pähkinäjauhot tarvittaessa useampaan kertaan, jotta taikinasta tulisi sileämpää. |
Taikina oli melko karkeaa kuorellisen hasselpähkinäjauhon takia. |
2. Pursota taikinasta ympyröitä pellille leivinpaperille. Kopauta peltiä voimakkaasti pari kertaa, jotta ilmakuplat häviävät. Anna macaron-kuorien levätä pellillä vähintään 15 minuuttia, kunnes niiden pintaan on muodostunut kalvo, joka rapeutuu uunissa. Kokeile sormella kuorien pintaa, jos sormeen ei tartu taikinaa, macaronit ovat valmiita paistettavaksi.
3. Paista kuoria 150 asteisen uunin alatasolla 15-25 minuuttia, kuorien koosta riippuen. Laita tarvittaessa kuorien päälle leivinpaperi, jos ne alkavat tummua. Kuoret ovat valmiita, kun niiden pinta on rapea ja ne irtoavat leivinpaperista. Anna jäähtyä ja irroita varovasti leivinpaperista.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti