sunnuntai 3. elokuuta 2014

Punaherukkamadeleinet




Tein tällä kertaa punaherukkamadeleineja Kotiliedestä löytämälläni ohjeella. Madeleineja voi maustaa monilla tavoilla: mm. erilaisilla marjoilla, tai niihin voi tehdä kuorrutuksen tai vaikkapa dipata ne suklaaseen. Tästä löytyy toinen ohje sitruunalla maustettuihin madeleineihin.  

Ainekset, 30-40 keskikokoista leivosta:

75g voita tai margariinia
2 munaa
1 dl sokeria
ripaus suolaa
1 dl vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1 dl punaherukoita

lisäksi vuokiin voita ja korppujauhoja

1. Sulata rasva ja anna jäähtyä. Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset sokerin kanssa vaahdoksi. Sekoita vehnäjauho, perunajauho, leivinjauhe ja suola keskenään ja lisää keltuaisvaahtoon.

2. Sekoita taikinan joukkoon sulatettu rasva. Sekoita taikina huolellisesti tasaiseksi. Lisää punaherukat.


3. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja sekoita varovasti käännellen taikinan joukkoon. Voitele ja korppujauhota kevyesti madeleinepellin kolot. Täytä 3/4 pellin koloista taikinalla. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 7-10 minuuttia. Valmiit leivokset ovat kauniin ruskeita. Irrota leivokset varovasti pellistä. Pese pelti, voitele ja jauhota uudelleen ja paista uusi pellillinen.



 Madeleinet säilyvät hyvinä huoneenlämmössä tiiviissä rasiassa säilytettyinä noin kolme päivää. 


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti