Pasha on perinteinen pääsiäisherkku, joka liittyi alunperin vain ortodoksien pääsiäisen viettoon. Se tehdään perinteisesti pashamuottiin, mutta kahvinsuodatin käy myös. Ohjeesta tulee yksi pieni pasha, josta riittää n. 8-10 hengelle. Pasha tarjotaan usein kulitsan kanssa, mutta se on hyvää myös sellaisenaan. Rahkaseokseen voi halutessaan laittaa pari ruokalusikallista mantelirouhetta, korintteja tai rusinoita.
Ainekset:
250g maitorahkaa
2dl kuohukermaa
100g margariinia tai voita
1dl sokeria
1 keltuainen
3tl vaniljasokeria
1rkl sitruunamehua
(2 rkl rouhittuja manteleita, rusinoita tai korintteja)
1. Jos käytät pashamuottia: Liota muottia noin tunti. Kiehauta sideharso ja jäähdytä se kylmässä vedessä ja kierrä kuivaksi. Vuoraa pashamuotti sideharsolla.
Pasha kahvinsuodattimessa: Vuoraa kahvinsuodatin kiehautetulla sideharsolla tai laita siihen suodatinpussi. Itse käytin suodatinpussia, joka toimi hyvin.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää voi-sokerivaahtoon maitorahka, keltuainen, sitruunamehu, vaniljasokeri ja kermavaahto sekä mahdolliset muut aineet. Sekoita huolellisesti tasaiseksi massaksi. Laita pashamuotti kulhoon ja laita pashaseos muottiin. Peitä pasha sideharsolla tai kelmulla ja laita pasha jääkaappiin. Anna pashan valua vähintään seuraavaan päivään.
3. Kumoa pasha muotista ja koristele haluamallasi tavalla, esim. värikkäillä karkeilla.
Tarjoa pasha sellaisenaan tai kulitsan kanssa. |
Kaunis herkku! Yksinkertainen ja selkeä resepti.
VastaaPoistaHyvää pääsiäistä!
nami-hiiri
http://nami-hiiri.vuodatus.net