torstai 26. kesäkuuta 2014

Kanamaissikeitto


Tämä kesäinen keitto lämmittää ihanasti vähän kylmempänä kesäpäivänä. Keiton ohje on amerikkalaisesta kesäreseptikirjasta. Alkuperäisessä ohjeessa on runsaasti maissia, joka tekee keitosta hyvin paksun ja muhennosmaisen. Omasta mielestäni 2 maissintähkää riittää hyvin. Jalapeno ja cayennepippuri tuovat keittoon tulisuutta ja ne voi halutessaan jättää pois. Tuore leipä sopii hyvin tarjottavaksi keiton kanssa. Itse tein leipää, jonka ohje löytyy tästä. Keiton ohje on mitoitettu neljälle hengelle. 

Ainekset:

5 dl kanalientä
4 broilerin rintafileetä
suolaa ja pippuria
4 viipaletta pekonia
2-4 maissintähkää tai n. 400g pakastemaissia
1 sipuli
1,5 dl maitoa
3/4 dl kermaa
1 kokonainen jalapeno 
1/2 tl cayennepippuria
ruohosipulia
limelohkoja

1. Kuumenna kanaliemi kiehuvaksi kattilassa. Mausta broileri pippurilla ja lisää se kattilaan kiehuvan kanaliemen joukkoon. Kypsennä broileria keskilämmöllä kannen alla n. 15 minuuttia.

2. Broilerin kypsyessä leikkaa pekoni pieniksi suikaleiksi ja paista se kypsäksi isossa kasarissa. Siirrä kypsä pekoni talouspaperilla päällystetylle lautaselle. 



3. Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise maissintähkät kahteen osaan. Leikkaa maissinjyvät irti tähkästä terävällä veitsellä. Halkaise jalapeno, poista siemenet ja hienonna se veitsellä. Lisää maissi, sipuli, jalapeno, cayennepippuri ja 1/4 tl pippuria kasariin. Kypsennä vihanneksia 4-5 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet.

Leikkaa broileri suikaleiksi.
4. Siirrä kypsä broileri lautaselle ja lisää kanaliemi kasariin vihanneksien joukkoon ja kuumenna kiehuvaksi. Suikaloi broileri saksilla tai veitsellä. Lisää maito, kerma, broileri ja pekoni kasariin ja kuumenna pari minuuttia, kunnes ne ovat lämmenneet. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Laita pinnalle silputtua ruohosipulia ja tarjoa limelohkojen kanssa. 


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti