torstai 5. kesäkuuta 2014

Suklaakeksit


Tein ylioppilasjuhliin myös näitä suklaakeksejä, joiden ohjeen löysin Ellan reseptit -blogista. Nämä ovat varmaan parhaita suklaakeksejä, joita olen koskaan syönyt. Ne voi koristella sulatetulla valkosuklaalla, mutta valkosuklaa ei kunnolla kovetu, joten se suttaa helposti kädet keksejä syödessä. Itse käytin Fazerin tummaa 44% leivontasuklaata, mutta maitosuklaakin käy hyvin. Ohjeesta pitäisi tulla n. 50 keskikokoista keksiä, mutta itse tein kaksinkertaisella ohjeella 150 keksiä, joten keksien koko vaikuttaa määrään huomattavasti. Puolitetulla ohjeella vähän pienempiä keksejä taas tuli vähän yli 40. Keksitaikina on sen verran jämäkkää, että sitä on helpoin vatkata sähkövatkaimella, jotta taikinasta tulee tasainen. Keksit säilyvät hyvänä huoneenlämmössä säilytettynä ainakin 3-4 päivää ja ne voi myös pakastaa. 

Ainekset:

200g tummaa suklaata tai maitosuklaata
5,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
250g voita tai margariinia
1,5 dl sokeria
1,5 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
1 dl kookoshiutaleita

koristeluun n. 50g valkosuklaata

1. Pilko suklaa veitsellä karkeaksi rouheeksi. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola keskenään. Sulata voi ja lisää siihen sokerit. Anna jäähtyä hetki ja vatkaa sähkövatkaimella sekaan munat. Vatkaa jauhoseos pienissä erissä voi-sokeri-munaseokseen. Lisää kookoshiutaleet. Tarkista, että taikina on sen verran jäähtynyttä, ettei suklaa sula siihen ja lisää suklaarouhe taikinaan. 

                        

2. Muotoile taikinasta lihapullan tapaisia palleroita pellille leivinpaperille. Jätä keksien välille leviämisvaraa. Paista 175 asteisessa uunissa 10 minuuttia. Älä paista liian kauaa, koska keksien kuuluu jäädä pehmeiksi. Koristele jäähtyneet keksit halutessasi sulatetulla valkosuklaalla. 



2 kommenttia :

  1. Kauanko ajattelisit, että tuohon menisi aikaa /kannattaa varata aikaa? Uunissa olon lisäksi? :)

    VastaaPoista
  2. Luulisin että noin 30-40 minuuttia pitäisi ainakin riittää, jos kaikki menee niin kuin pitäisi :)

    VastaaPoista