sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Jyväsämpylät



En muista, koska olisin syönyt näin hyviä sämpylöitä! Jyväiset sämpylät on leivottu Myllärin Hurjan viljaisista sämpyläjauhoista sekä kokojyväpitoisesta sämpyläjauhoseoksesta. Ohjeesta tulee 12 sämpylää. 

Ainekset:

2,5 dl vettä tai maitoa
25g tuorehiivaa
1/2 rkl ruokosokeria tai tavallista sokeria
ripaus suolaa
1/4 dl öljyä TAI 25g margariinia tai voita
2 dl kaurahiutaleita
4-5 dl sämpyläjauhoja

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Sekoita joukkoon sokeri, suola, öljy ja kaurahiutaleet. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää jauhoja, kunnes taikina ei enää tartu niin paljon käsiin. Anna kohota kaksinkertaiseksi liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.

2. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 12 osaan. Leivo paloista pyöreitä sämpylöitä ja nosta ne pellille leivinpaperille. Peitä liinalla ja anna kohota 30 minuuttia. 


3. Leikkaa sämpylöiden pintaan ristinmuotoiset viillot ja voitele sämpylät vedellä. Ripottele päälle haluamiasi siemeniä, esim. seesamin-, auringonkukan- tai kurpitsansiemeniä. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes sämpylät ovat kullanruskeita. 

Sämpylät maistuvat parhailta aivan tuoreina.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti