sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Créme caramel


Créme caramel, eli paahtovanukas, on ranskalainen jälkiruoka. Vanukkaat on helppo  tarjota aterian päätteeksi, sillä tarjoiluhetkellä ne pitää vain kumota vuoista. Vanukkaat kannattaakin valmistaa hyvissä ajoin ennen tarjoamista, sillä niiden täytyy hyytyä jääkaapissa ainakin muutama tunti, mieluiten yön yli. Ohjeesta tulee 6 annosta annosvuokiin tehtynä.

Ainekset:

Karamelliseos:

1 dl sokeria
2 rkl vettä

Vanukkaat:

2 munaa 
2 keltuaista
1 dl sokeria
5 dl maitoa (josta voi laittaa myös puolet kermaa)
1 tl vaniljasokeria

1. Valmista karamelliseos: Mittaa sokeri ja vesi paistinpannulle ja kuumenna hiljalleen, kunnes seos on kullanruskeaa. Jaa kuuma karamelliseos kuuden annosvuoann pohjalle. Jos karamelliseos jähmettyy liian nopeasti, kuumenna sitä, kunnes se sulaa uudelleen.

2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vatkaa munat, keltuainen ja sokeri kevyesti sekaisin. Lisää maito ja vaniljasokeri. Jaa seos annosvuokiin. Laita vuoat isompaan uunivuokaan ja täytä uunivuoka kuumalla vedellä annosvuokien puoliväliin asti. 


3. Kypsennä uunin keskitasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia. Vanukkaat ovat kypsiä, kun tikulla kokeiltaessa tikkuun ei tartu mitään. Nosta annosvuoat vesihauteesta ja anna jäähtyä. Laita jääkaappiin hyytymään vähintään 3 tunniksi, mieluiten yön yli. 

4. Irrota vanukkaiden reunat vuoasta veitsellä ja kumoa ne tarjoilulautasille. Tarjoa halutessasi esimerkiksi marjojen kera. 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti