lauantai 24. tammikuuta 2015

Helppo tomaatti-pekonipasta



Useimmat pastat ovat nopeita ja helppoja valmistaa ja sen takia ne sopivat hyvin arkiruoaksi. Tämänkin tomaattisen pekonipastan valmistamiseen menee vain noin 15 minuuttia. 


Tomaatti-pekonipasta, 4 annosta:

4 annosta spagettia, pennepastaa, tms.
1-2 rkl oliiviöljyä
200g pekonia
1 salottisipuli tai keltasipuli
400g tomaattimurskaa
kuivattua tai tuoretta basilikaa
suolaa ja pippuria

Tarjoiluun:
tuoretta basilikaa
parmesaaniraastetta tai muuta juustoraastetta

1. Keitä pasta paketin ohjeen mukaan. Kaada vesi pois ja lisää tilkka oliiviöljyä. Valmista pastan kypsyessä kastike: 

Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa pekoni kuutioiksi. Paista pekonia kuumalla pannulla ja lisää sipuli, kun se on saanut vähän väriä. Paista, kunnes pekoni on kypsää. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Hauduta kannen alla noin 5 minuuttia.

2. Yhdistä keitetty pasta ja kastike ja tarjoa heti. Koristele annokset basilikanlehdillä ja tarjoa parmesaaniraasteen kanssa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti