torstai 19. maaliskuuta 2015

Kanaa ja riisiä kreikkalaiseen tapaan

Kanaa kreikkalaisittain ylhäältä


Viime aikoina en ole koulun takia ehtinyt paljonkaan leipoa, mutta ruokaa tulee laitettua useammin. Arkena helpointa on tehdä ruokaa aineksista, joita sattuu löytymään kaapista. Tämä kreikkalaistyyppinen kanaruoka on herkullinen ja valmistuu melko vähistä aineksista. Alkuperäinen ohje on Ruokasuosikit kanaruuat -kirjasta.  


Ainekset, 4 annosta:

4 kpl broilerin rintafileitä
2 rkl öljyä
1 sipuli pilkottuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
175g pitkäjyväistä riisiä, itse käytin basmatia
3 dl kanalientä
400g tomaattimurskaa
aurinkokuivattuja tomaatteja
1 rkl tuoretta timjamia ja oreganoa tai noin 1 tl kuivattuna 
oliiveja 
fetaa paloina
lisäksi esim. oreganonoksia tai basilikaa koristeluun

1. Leikkaa broilerin rintafileet isohkoiksi paloiksi (mitä pienempiä paloja, sitä nopeammin ne kypsyvät). Kuumenna öljy isossa paistinpannussa tai kasarissa. Lisää kanapalat ja ruskista käännellen noin 8-10 minuuttia, kunnes palat ovat kullankeltaisia. Nosta kanapalat pannulta sivuun odottamaan. 

2. Lisää sipuli, valkosipuli, riisi ja 0,5dl kanaliemestä pannulle ja kuullota sekoitellen pari minuuttia, kunnes sipuli on pehmennyt. Lisää loput kanaliemestä, sekä tomaattimurska, yrtit ja aurinkokuivattuja tomaatteja maun mukaan. 

3. Lisää kanapalat pannulle ja sekoita riisin joukkoon. Kiehauta, vähennä lämpöä ja hauduta kannen alla 20-30 minuuttia tai kunnes kana ja riisi ovat kypsiä. Lisää tarvittaessa vettä hautumisen aikana. Lisää sekaan oliiveja maun mukaan. 

4. Laita annoksien päälle paloiteltua fetaa ja koristele tuoreilla yrteillä. Tarjoa heti.

Kanaa kreikkalaisittain kasarissa

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti