sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Banana loaf



Banana loaf tunnetaan myös nimellä banana bread. Se on alunperin amerikkalainen banaania sisältävä maukas, kostea leipä. Se leivotaan leipävuokaan ja se sopii hyvin tarjottavaksi esimerkiksi teen tai kahvin kanssa. 

Ainekset:

100g voita tai margariinia
175g sokeria, eli n. 2dl 
2 munaa
2 kypsää, pehmeää banaania (leivästä tulee sitä mehevämpi, mitä pehmeämpiä banaanit ovat)
225g vehnäjauhoja, eli n. 3 3/4dl
1tl leivinjauhetta
2rkl maitoa

1. Päällystä leipävuoka leivinpaperilla. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Murskaa banaanit esim. haarukalla. Mittaa kaikki ainekset isoon kulhoon ja vatkaa sekaisin. Vatkaaminen on helpointa sähkövatkaimella tai yleiskoneessa, mutta voit sekoittaa myös käsin esim. puuhaarukalla. 

2. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa noin 50-60min. Laita pinnalle leivinpaperi, jos pinta tummuu liikaa. Leipä on kypsä, kun se on kiinteä ja sen pinta on hyvin paistunut. Voit kokeilla kypsyyttä myös tikulla. 


3. Anna leivän jäähtyä vähän aikaa vuoassa ja irrota se sitten varovasti leivinpaperista. 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti