Ainekset:
1l maitoa
1 vaniljatanko
6 munankeltuaista
150g hienoasokeria
marengit:
3 munanvalkuaista
1/2dl hienoasokeria
siirappi:
1/2dl sokeria
1 1/2rkl vettä
vähän sitruunamehua
2. Siivilöi maito ja mittaa siitä 7,5dl pinnoitettuun kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja lisää se maitoon. Kiehauta keskilämmöllä ja ota kattila pois liedeltä. Laita kansi päälle, jotta vaniljatangosta irtoaa enemmän makua.
3. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Kaada maitoseos keltuais-sokerivaahtoon ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Kaada seos takaisin kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kuplat häviävät ja seos paksuuntuu. Ota kattila pois liedeltä heti kun seos kuplahtaa, jotta rakenne pysyy sileänä.
Ota kattila liedeltä, kun seos on paksuuntunut. |
4. Annostele vaniljaseos neljään kulhoon tai syvään lautaseen ja nosta marengit varovasti kellumaan päälle. Anna jäähtyä.
5. Mittaa vesi kattilaan ja liuota sokeri siihen. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kuplia sekoittamatta, kunnes siirappi on ruskistunut. Ota kattila pois liedeltä ja lisää vähän sitruunamehua. Valuta siirappia marengeille ja tarjoa.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti