lauantai 27. syyskuuta 2014

Kesäkurpitsapiirakka


Tämä ihanan mehevä kesäkurpitsapiirakka muistuttaa porkkanakakkua ja maistuu myös niille, jotka eivät kesäkurpitsasta sellaisenaan välittäisikään. Ohje on napattu Pirkka-lehdestä ja piirakasta tulee noin 12 annosta. Piirakka mehevöityy jääkaapissa ja säilyy useita päiviä. Itse tein piirakan tarjoilua edeltävänä päivänä ja kuorrutin ennen tarjoilua. 

Ainekset:

200g kesäkurpitsaa
150g voita tai margariinia
3 munaa
2 1/2 dl sokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
1 1/2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
ripaus inkivääriä
1 dl maitoa


1. Raasta kesäkurpitsa hienoksi raasteeksi. Sulata voi kattilassa ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kesäkurpitsaraaste ja sulatettu rasva muna-sokerivaahtoon. Lisää myös jauhoseos ja maito vuorotellen. Vältä turhaa sekoittamista. 

4. Voitele piirakkavuoka (halkaisija 30 cm). Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa 20-30 minuuttia. Laita tarvittaessa piirakan päälle foliota, jos se ruskistuu liikaa. Kokeile tikulla piirakan kypsyyttä. Anna jäähtyä.


Kuorrutus:

250g maitorahkaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 dl tomusokeria
1-2 rkl sitruunamehua
(2 tl raastettua sitruunankuorta)

1. Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa sitruunamehua tai tomusokeria. Levitä pohjan päälle ja koristele halutessasi esimerkiksi nonparelleilla. 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti