tiistai 16. syyskuuta 2014

Omenakaurapaistos


Omenakaurapaistos oli yksi lempijälkiruoistani, kun olin pieni. Se on hyvin helppo ja nopea tehdä. Paistoksesta on olemassa hyvin monenlaisia ohjeita ja teenkin sen yleensä ilman erityistä ohjetta. Se on kuitenkin niin hyvää, että ajattelin kirjoittaa jonkinlaisen ohjeen tänne bloginkin puolelle. Paistos on ihanaa vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa. Omenoiden tilalle tai lisäksi voi laittaa myös esim. päärynää, banaania tai mansikoita ja paistoksen voi tehdä mihin tahansa uuninkestävään vuokaan. Ohjeesta tulee 4-6 annosta.

Ainekset:

noin 5 isoa omenaa, joiden pinnalle 1-2 tl kanelia
100g voita tai magariinia
1 dl fariinisokeria (myös tavallinen sokeri käy)
3 dl kaurahiutaleita
1/2 dl vehnäjauhoja

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori omenat ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Voitele vuoka ja laita omenat vuokaan. Ripottele pinnalle kanelia. Sulata voi ja sekoita siihen muut aineet. Levitä seos omenapalojen päälle. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. 


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti