Sitruuna-marenkipiirakka maistuu raikkaan sitruunaiselta ja on marengin ansiosta hyvin ilmava. Piirakka kannattaa tehdä syvään, halkaisijaltaan 20cm:n vuokaan.
Ainekset:
Pohja (makea murotaikina):
175g vehnäjauhoja, n.3dl
ripaus suolaa
75g voita tai margariinia
2 munankeltuaista
1rkl kylmää vettä
40g sokeria, n.1/2dl
Täyte:
25g maissitärkkelystä
100g sokeria
1,5dl vettä
1 sitruunan raastettu kuori
1 sitruunan mehu
25g voita tai margariinia
2 munankeltuaista
Marenki:
4 munanvalkuaista
1dl sokeria
1. Mittaa jauhot ja suola kulhoon. Sekoita ja tee keskelle syvennys ja lisää siihen voi, munankeltuaiset, vesi ja sokeri.
2. Sekoita syvennyksen ainekset sormin karkeaksi seokseksi. Nypi jauot sormin seoksen sekaan, kunnes taikinasta tulee sileää. Muotoile taikinasta pallo ja kääri se kelmuun. Anna taikinan levätä jääkaapissa 30min.
5. Vatkaa keltuaiset ja lisää niiden joukkoon pari ruokalusikallista sitruunatäytettä. Sekoita ja kaada seos kattilaan sitruunatäytteen sekaan. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä, kunnes täyte on saennut lisää. Kaada seos piirakkapohjalle ja paista piirakkaa n.15 min, kunnes täyte on kiinteää.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti