perjantai 20. syyskuuta 2013

Vadelma-suklaakinuski täytekakku


Tässä täytekakussa on vadelma-rahkatäyte ja päällä suklaakinuskia. Kananmunien määrä riippuu siitä, kuinka ison kakusta haluaa. 6 munan kakusta riittää noin 15-20 hengelle ja se kannattaa tehdä vuokaan, jonka halkaisija on 24cm ja korkeus n.8cm.

Ainekset:



Suklaakakkupohja:

6 huoneenlämpöistä kananmunaa
sokeria
1/2dl leivontakaakaojauhetta
vehnäjauhoja
perunajauhoja
2tl leivinjauhetta


Vadelmatäyte:

n.400g vadelmia
200g hillosokeria
3dl maitorahkaa
150-200g tuorejuustoa tai mascarponea
sokeria


Suklaakinuski:

2dl kuohukermaa
1dl fariinisokeria
1dl sokeria
70g tummaa suklaata


Kermavaahtopursotukset:
3-4dl kuohukermaa tai vispikermaa (vispistä tehty vaahto pysyy paremmin muodossaan)
vaniljasokeria tai sokeria

1. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Ota esille kaksi samankokoista lasia tai mittalasia. Riko munat toiseen ja kaada toiseen saman verran sokeria. Kaada sokeri kulhoon ja mittaa tyhjentämääsi lasiin munien kanssa saman verran jauhoja: Mittaa kaakaojauhe pohjalle. Mittaa loput jauhot siten, että vehnäjauhoja tulee vähän yli puolet ja loput perunajauhoja. Laita päälle leivinjauhe ja sekoita jauhot keskenään.


Mittaa toiseen lasiin munien kanssa saman
verran sokeria ja jauhoja.



2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi jauhoseos munasokerivaahtoon varovasti nuolijalla käännellen.

3. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 40min. Yritä olla avaamatta uunin luukkua kesken paistamisen, jottei pohja lässähtäisi, mutta laita päälle leivinpaperi, jos pinta ruskistuu liikaa.

4. Kakku on valmis, kun se on vähän irronnut vuoan reunoista. Jos et ole varma pohjan kypsyydestä, kokeile tikulla pohjan kypsyyttä. Jos tikkuun tarttuu taikinaa, paista pohjaa vielä hetki. Kumoa kakku vuoasta ja anna sen jäähtyä.


5. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen kerrokseen ja kostuta kerrokset esim. vaniljasokerilla maustetulla maidolla. 

6. Laita vadelmat ja hillosokeri kattilaan ja keitä n.10min. Laita valmis hillo jäähtymään. Sekoita rahka ja tuorejuusto ja mausta maun mukaan sokerilla.

 

7. Kokoa kakku ja levitä vadelmahilloa ja rahka-tuorejuustoseosta kakun väleihin.


8. Paloittele suklaa. Kuumenna kerma, fariinisokeri ja sokeri katilassa koko ajan sekoittaen n.10min. Voit testata kinuskin valmiutta tiputtamalla pienen tipan sitä lasiin kylmään veteen. Jos kinuskitipasta muodostuu yhtenäinen pallo, se on valmista. Ota kattila liedeltä ja sekoita paloiteltu suklaa siihen. Kaada kinuski kakun päälle ja laita kakku yön yli jääkaappiin.  



9. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se vaniljasokerilla tai sokerilla maun mukaan. Levitä kakun reunoille ohut kerros kermavaahtoa, jotta vadelmahillo ei tule pursotuksien läpi. Pursota kermavaahto haluamallasi tavalla kakun reunoille.




Ei kommentteja :

Lähetä kommentti