tiistai 24. syyskuuta 2013

Suklaakohokas


Suklaakohokkaat ovat ihanan suklaisia ja niiden koostumus on ilmava. Ne sopivat hyvin tarjottavaksi jälkiruuaksi esim. vaniljajätelön kera. 

Suklaakohokkaat, 4 annosta

Ainekset:
150g suklaata, itse käytin fazerin 47% tummaa suklaata
3 kananmunaa
2-3rkl sokeria

1. Voitele ja kaakaojauhota annosvuoat. Sulata suklaa vesihauteessa. Erottele kananmunan keltuainen ja valkuainen toisistaan. Vatkaa valkuaiset ja sokeri vaahdoksi. Sekoita munankeltuaiset hieman jäähtyneeseen suklaaseen. Sekoita valkuaisvaahto varovasti suklaaseokseen.

Vinkki! Taikinan voi tehdä etukäteen jääkaappiin ja paistaa kohokkaat vasta juuri ennen tarjoilua.





2. Lusikoi taikina neljään annosvuokaan ja paista 190 asteisessa uunissa n.10min. Älä avaa uunia kesken paistamisen, koska kohokkaat voivat lässähtää. 

3. Tarjoa kohokkaat välittömästi suoraan annosvuoista. Itse tarjosin kohokkaat vaniljajäätelön ja vadelmacoulisin kanssa.


Vadelmacoulis (vadelmakastike):
100g vadelmia
1-2rkl sokeria
2-3tl sitruunamehua

1. Laita vadelmat, sokeri ja sitruunamehu kattilaan ja kuumenna pari minuuttia, kunnes vadelmat ovat pehmeitä. Siivilöi vadelmat siivilän läpi ja tarjoile kastike vähän jäähtyneenä.




Suklaakohokas, vaniljajäätelöä & vadelmacoulis

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti