lauantai 28. syyskuuta 2013

Marmorikeksit


Marmorikeksit ovat keksejä, joissa on tummempaa, kaakaojauheella maustettua taikinaa raitoina. Löysin tämän ohjeen saksalaisesta puutarhalehdestä, ja Saksassa onkin paljon perinteisiä keksejä ja pikkuleipiä. Ohjeesta tulee n.30 keksiä.

Ainekset:

150g vehnäjauhoja, n.2,5dl
60g sokeria,  n.1/2dl
ripaus suolaa
1tl vaniljasokeria
75g voita tai margariinia
1 kananmuna
1,5rkl tummaa kaakaojauhetta

1. Sekoita jauhot, sokeri, suola ja vaniljasokeri kulhossa. Leikkaa voi pieniksi paloiksi ja nypi se jauhojen sekaan sormilla, kunnes seoksesta tulee hiekkamaista. Sekoita kananmuna joukkoon ja laita puolet taikinasta toiseen kulhoon. Sekoita kaakaojauhe huolellisesti toiseen puoleen taikinaa. Kääri taikinat kelmuun ja anna niiden levätä jääkaapissa noin tunnin. 


Nypi voi jauhojen sekaan, kunnes seoksesta tulee hiekkamaista.



Rullaa taikina leveyssuunnassa.
2. Kauli taikinat samankokoisiksi suorakulmioiksi ja nosta kaakaojauhetaikina vaalean päälle. Rullaa taikina tiiviiksi rullaksi ja leikkaa siitä veitsellä noin 1cm:n paksuisia paloja. Muotoile keksit pellillä leivinpaperilla pyöreiksi ja tasaisiksi. Paista 150 asteisessa uunissa 12-14 min.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti