maanantai 23. syyskuuta 2013

Tomaatti-mozzarella bruschetat


Bruschetta on alunperin Italiasta tuleva alkuruoka, joka on paahdettua leipää, jossa on valkosipulia ja oliiviöljyä. Näissä bruschetoissa on lisäksi mozzarellaa, tomaattia ja basilikaa. 

Ainekset:

Vaaleaa leipää
Valkosipulia
Mozzarellaa
Tomaattia
Oliiviöljyä
Basilikaa

1. Leikkaa leipä sopivankokoisiksi viipaleiksi. Halkaise valkosipulinkynsi ja hiero sitä leipien molemmille puolille.  Voitele leipien molemmat puolet oliiviöljyllä. Laita leipäpalat pellille leivinpaperille ja paahda leipien kumpaakin puolta uunissa 200 asteessa pari minuuttia. 

2. Kalttaa tomaatit, eli laita ne hetkeksi kiehuvaan veteen, kunnes niiden kuori alkaa halkeilla. Ota tomaatit pois vedestä ja  irroita niiden kuori. Poista tomaateista halutessasi siemenet ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. 

3. Laita paahtuneille leiville mozzarellasiivuja, tomaattia ja basilikaa. 

Täytevaihtoehto: 
Sekoita kulhossa keskenään silputtua valkosipulia ja basilikaa, sekä kuutioidut tomaatit ja mozzarella. Lorauta seokseen hieman oliiviöljyä ja laita seosta leipien päälle. 

Tarjoa leivät esimerkiksi alkupalana tai iltapalana.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti