perjantai 16. elokuuta 2013

Apfelstrudel


Omenat alkavat olla kypsiä, joten päätin tehdä niistä jotakin.
Apfelstrudel, suomeksi omenastruudeli, on itävaltalainen omenatäytteinen filo-taikinasta tehty rulla. Se tarjotaan yleensä vaniljakastikkeen kera. Ohjeesta tulee noin 6-8 palaa. Jos ei halua tehdä taikinaa itse, niin voi käyttää valmista filo-taikinaa.

Ainekset:



taikina:

5dl vehnäjauhoja
1 muna
1tl suolaa
50ml öljyä
1-2dl vettä


täyte:


5-6 tavallisen kokoista omenaa tai n.8-10 pientä
50g voita
1dl saksan- tai pekaanipähkinöitä
1dl rusinoita
n.1rkl sitruunamehua
1,5dl fariinisokeria
2tl kanelia
1dl keksimuruja tai korppujauhoja

1. Sekoita suola ja jauhot kulhossa. Lisää joukkoon muna, öljy ja kylmä vesi. Vaivaa taikina tasaiseksi. Lisää jauhoja, jos taikina tuntuu liian tahmealta, tai vettä, jos taikina on liian jauhoista. Peitä taikina kelmulla ja laita jääkaappiin lepäämään puoleksi tunniksi.



2. Kuori omenat ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Rouhi pähkinät ja paahda niitä hetki kuivalla pannulla.


Paahda pähkinät pannulla.

3. Sulata n. 30g voita pannulla ja lisää omenat pannulle. Anna omenoiden pehmentyä hetki. Lisää sokeri, rusinat ja pähkinät. Sekoita ja mausta seos kanelilla ja sitruunamehulla. Lisää keksimuru tai korppujauho ja sekoita ja anna jäähtyä.


Valmis omenatäyte

4. Kauli taikina puhtaan jauhotetun liinan tai keittiöpyyhkeen päällä läpinäkyvän ohueksi. Taita reunoista n.3cm sisäänpäin ja lusikoi täyte taikinalevylle. Rullaa levy liinan avulla kääretorttumaiseksi rullaksi ja nosta se pellille leivinpaperille. Sulata jäljelle jäänyt voi ja voitele rulla sillä.




5. Paista uunissa 200 asteessa n.30 minuuttua, kunnes se on kullanruskea. Älä kuitenkaan paista liian kauan, koska kuoresta voi tulla liian kova. Ripottele valmiin struudelin päälle tomusokeria ja tarjoa vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kanssa.


Tarjoa esim. vaniljakastikkeen kanssa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti