lauantai 17. elokuuta 2013

Espanjalainen paella


Paella on yksi tunnetuimmista espanjalaisista ruokalajeista. Sen tärkeimpiä aineksia ovat riisi, oliiviöljy ja sahrami. Muista aineksista ollaan eri mieltä eri puolilla Espanjaa, mutta siihen laitetaan yleisesti kanaa, tomaattia, paprikaa, papuja ja herneitä. Lisäksi siihen voidaan laittaa erilaisia mereneläviä, kuten katkarapuja, simpukoita tai mustekalaa. Itse käytin katkarapuja.
Ohjeesta tulee noin viisi annosta. 

Ainekset:



3 kanan rintafilettä

150g chorizo-makkaraa
3dl arborio-riisiä
1 keltainen sipuli
3-4 valkosipulinkynttä
2 tomaattia
2dl valkoviiniä
4-5dl kanalientä
n. 150-200g katkarapuja
n. 3rkl oliiviöljyä
1 paprika
1tl rouhittua mustapippuria
1/2tl kurkumaa
1/2tl currya
1/2tl paprikajauhetta
1-2 maustemitallista sahramia
vihreitä papuja
persiljaa
1 sitruuna


1. Kuumenna oliiviöljy kasarissa. Kuullota sipulia ja valkosipulia
muutaman minuutin ajan. Lisää suikaloitu kana ja paista kypsäksi. Siirrä kana pois kasarista ja lisää kasariin kuutioitu chorizo. Lisää pilkottu paprika ja paista.

2. Lisää riisi kasariin ja paista öljyssä käännellen muutaman minuutin ajan. Lisää mausteet: pippuri, paprikajauhe, kurkuma, sahrami ja curry.


Paista riisiä öljyssä muutama minuutti.

3. Lisää  riisin joukkoon kuutioiksi pilkotut tomaatit ja valkoviini. Sekoittele, kunnes neste on haihtunut. Keitä kanaliemi kattilassa ja lisää se kasariin. Nosta lämpöä hiukan, niin että neste kiehuu. Lisää kana paellaan ja alenna lämpöä. Anna riisin hautua kannen alla miedolla lämmöllä n. 15min.


Hauduta paellaa kannen alla, kunnes neste
on suurimmaksi osaksi haihtunut
4. Lisää katkaravut paellaan ja sekoita. 

5. Ota kasari pois levyltä ja tarkista maku. Asettele keitetyt vihreät pavut paellan päälle ja ripottele päälle persiljaa. Leikkaa sitruuna lohkoiksi ja purista n. 1/3 sitruunasta paellan sekaan. Laita loput sitruunaviipaleet paellan päälle ja tarjoa paella lämpimänä.


Koristele paella pavuilla, persiljalla ja sitruunalohkoilla.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti