Macaronien tekemisestä jäi keltuaisia yli, joten päätin käyttää ne italialaiseen pasta carbonaraan.
Tässä helppo ohje carbonaraan, josta riittää noin neljälle hengelle.
Ainekset:
400g kuivapastaa, esim. spagettia tai tagliatelleja
1pkt pekonia (n.170g)
4 keltuaista
n. 1,5dl kermaa
1-2dl parmesaania
Lisäksi rosmariinia pastan keitinveteen.
1. Laita pastavesi kiehumaan. Suikaloi huoneenlämpöinen pekoni. Vispilöi kulhossa keltuaisten rakenne rikki ja lisää kerma. Raasta parmesaani ja sekoita se keltuais-kerma seokseen.
2. Ripottele pastan keitinveteen kuivattua rosmariinia. Keitä pasta al dente -kypsyiseksi ja kaada lävikköön.
3. Paista pekoni kypsäksi ja lisää pannulle keitetty pasta ja sekoita. Lisää keltuais-kermaseos pastan sekaan pannulle ja kuumenna miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes seos hiukan hyytyy.
4. Mausta valmis pasta mustapippurilla ja lisää suolaa maun mukaan. Koristele halutessasi basilikan lehdillä.
Mausta pasta mustapippurilla. |
Herkullisen näköistä :)
VastaaPoista-Vuokko