keskiviikko 14. elokuuta 2013

Pasta Carbonara



Macaronien tekemisestä jäi keltuaisia yli, joten päätin käyttää ne italialaiseen pasta carbonaraan. 
Tässä helppo ohje carbonaraan, josta riittää noin neljälle hengelle.

Ainekset:



400g kuivapastaa, esim. spagettia tai tagliatelleja 

1pkt pekonia (n.170g)
4 keltuaista
 n. 1,5dl kermaa
1-2dl parmesaania 

Lisäksi rosmariinia pastan keitinveteen.


1. Laita pastavesi kiehumaan. Suikaloi huoneenlämpöinen pekoni. Vispilöi kulhossa keltuaisten rakenne rikki ja lisää kerma. Raasta parmesaani ja sekoita se keltuais-kerma seokseen.

2. Ripottele pastan keitinveteen kuivattua rosmariinia. Keitä pasta al dente -kypsyiseksi ja kaada lävikköön.

3. Paista pekoni kypsäksi ja lisää pannulle keitetty pasta ja sekoita. Lisää keltuais-kermaseos pastan sekaan pannulle ja kuumenna miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes seos hiukan hyytyy.

4. Mausta valmis pasta mustapippurilla ja lisää suolaa maun mukaan. Koristele halutessasi basilikan lehdillä. 

Mausta pasta mustapippurilla.

1 kommentti :