maanantai 26. elokuuta 2013

Mississippi mud pie



Mississippi mud pie on amerikkalainen mutakakun tapainen suklaatorttu. Se on herkullista, mutta täyttävää. Yhdestä tortusta riittää hyvin 8-10 hengelle. Tortun on hyvä olla jääkaapissa yön yli ennen kermavaahdolla kuorruttamista.

Ainekset:



piirakkapohja 23-cm vuokaan:



260g vehnäjauhoja (n. 4,5dl)

1/2tl suolaa
110g voita tai margariinia


1. Mittaa jauhot ja suola kulhoon. Nypi huoneenlämpöinen voi jauhojen joukkoon ja jatka niin pitkään, kunnes seos on murumaista.

2. Lisää taikinaan 1-2rkl kylmää vettä ja vaivaa hyvin, kunnes taikina on pehmeää ja tasaista. Lisää hiukan vettä, jos taikina halkeilee. Kääri taikina tuorekelmuun ja laita jääkaappiin lepäämään noin puoleksi tunniksi.


Painele taikina tasaisesti vuokaan

3. Laita uuni lämpiämään 170 asteeseen. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä vähän yli piirakkavuoan kokoiseksi. Nosta taikina vuokaan ja painele tasaiseksi. Laita taikinan päälle folioa ja painoksi esim. ohranjyviä. Paista pohjaa painon kanssa 10min, ota paino ja folio pois ja paista toiset 10min.






Suklaatäyte taikinapohjalle:



150g tummaa suklaata

50g voita tai margariinia
2rkl vaaleaa tai tummaa siirappia
6 munaa
300g fariinisokeria
1tl vaniljasokeria
n. 2-3,5dl kermaa 
lisäksi koristeeksi rouhittua suklaata

1. Laita suklaa, rasva ja siirappi kulhoon vesihauteeseen. Pidä huoli, ettei kulho kosketa vettä ja kuumenna miedolla lämmöllä sekoittaen, kunnes suklaa on sulanutta ja seos on tasaista. 

2. Vatkaa munat ja sokeri kulhossa. Lisää hiukan jäähtynyt suklaaseos hiljalleen vatkaten ja mausta seos vaniljasokerilla. 



3. Kaada täyte esipaistettuun piirakkapohjaan ja paista 30-40min, kunnes suklaatäyte näyttää kiinteältä. Suklaatäyte saa olla keskeltä vähän pehmeämpi. Anna jäähtyä ja pidä jääkaapissa yön yli.


Ota piiras uunista ennen kuin pinta ruskistuu liikaa.

4. Kuorruta torttu kermavaahdolla juuri ennen tarjoilua ja ripottele pinnalle rouhittua suklaata.



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti