tiistai 13. elokuuta 2013

Madeleinet

Madeleinet ovat ranskalaisia, pieniä simpukanmuotoisia leivonnaisia. Niiden valmistaminen on melko helppoa, mutta sopivan vuoan löytäminen voi olla hankalaa. Madeleine-peltejä on kolmenkokoisia ja niitä myydään keittiötarvikeliikkeissä. Oma peltini on keskikokoinen ja se on ostettu Kokkipuodista. Jos  oikeanlaista peltiä ei löydy, niin leivokset voi paistaa myös paperisissa muffinivuoissa. 

Keskikokoinen madeleine-pelti

Ohjeella tulee n. 24 keskikokoista leivosta.

Ainekset:



100g voita (sulatettuna)

2 munaa
1dl sokeria
1/2 sitruunan raastettu kuori
1,5dl vehnäjauhoja
1/2tl leivinjauhetta


1. Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vatkaa keltuaiset yhdessä sokerin ja sitruunankuoriraasteen kanssa kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Vatkaa valkuaiset erikseen toisessa kulhossa.

3. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja siivilöi seos keltuaisvaahtoon. Sekoita joukkoon sulatettu voi.

4. Kääntele valkuaisvaahto taikinaan.

5.  Lusikoi taikina voideltuihin madeleine-pellin koloihin. Jätä varaa kohoamiselle. Paista leivoksia uunissa 175 asteessa noin 12-15min, tai kunnes niiden pinta on kullanruskea.

6. Irrota madeleinet pellistä heti uunista ottamisen jälkeen ja paista seuraava erä.

7. Koristele jäähtyneet leivokset tomusokerilla.

Valmiita madeleineja tomusokerilla koristeltuina.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti