perjantai 27. kesäkuuta 2014

Marjamarenkitartaletit


Tein marjatartalettien lisäksi näitä marengilla kuorrutettuja tartaletteja. Minulla ei oikeastaan ole näihin mitään tiettyä ohjetta,  mutta näistä tuli tosi hyviä. Pohjien ohje löytyy täältä. Kokeilin italialaista marenkia, jonka ohjeen löysin Maku-lehden sivuilta. Itse huomasin, että vesisokeriliuos kuumenee paljon nopeammin, jos sitä ei sekoita. Marengin teko on helpointa yleiskoneella, koska sitä pitää vatkata niin kauan. Marengista riittää n. 10 tartalettiin ja valmista marenkia voi myös pakastaa pursotinpussissa. 

Täyte:

Marjoja, esim. mustikkaa ja mansikkaa
sokeria
perunajauhoja

1. Soseuta marjat esim. sauvasekoittimella. Lisää tarvittava määrä sokeria maun mukaan, jotta sose ei ole liian hapanta. Sekoita marjasoseen joukkoon pari ruokalusikallista perunajauhoa soseen määrästä riippuen, jotta soseesta tulee paksumpaa. Lusikoi sosetta tartalettipohjille. Voit laittaa täytteeksi myös kokonaisia marjoja.


Italialainen marenki:

3 valkuaista
2,5 dl sokeria
1 dl vettä

1. Mittaa sokeri ja vesi kattilaan ja kuumenna 120- asteiseksi. Aikaa tähän menee n. 12 minuuttia. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kaada kuuma sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon samalla suurella teholla vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on huoneenlämpöistä. 

Pursota marenkia tartalettien pinnalle.

2. Laita marenki pursotinpussiin ja pursota haluamallasi tavalla tartalettien pinnalle. Laita tartaletit uuniin grillivastuksen alle, kunnes marenki on saanut hiukan väriä. 


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti