sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Mustikka-valkosuklaa-juustokakku

Tein isänpäiväksi mustikkaisen valkosuklaajuustokakun. Pohjana on kaurakeksejä ja päälle tein mustikoista kiilteen. Kiilteen voi myös tehdä muista marjoista, esim. vadelmasta. Kakusta tulee noin 10-12 annosta.

Ainekset:

Pohja:

200g kaurakeksejä
50g voita tai margariinia

Täyte:

4kpl liivatelehtiä
1 sitruuna
200g valkosuklaata
3 kananmunan valkuaista
2dl tomusokeria
400g maustamatonta tuorejuustoa
2tl vaniljasokeria

Kiille:

200g mustikoita, tai muita marjoja
1dl vettä
4rkl sokeria
1rkl sitruunamehua
2kpl liivatelehtiä

1. Laita irtopohjavuoan (halkaisija 24cm) pohjalle leivinpaperi. 
Murskaa keksit monitoimikoneessa tai muovipussissa. Sulata voi kattilassa ja sekoita siihen keksimuru. Levitä keksiseos tasaisesti vuokaan ja laita se jääkaappiin täytteen teon ajaksi. 


2. Laita 4 liivatelehteä kylmään veteen likoamaan 5 minuutiksi.
Pese sitruuna ja raasta siitä teelusikallinen kuorta. Purista siitä mehu ja mittaa 1rkl sitruunamehua kattilaan. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja vatkaa vaahdon sekaan vähitellen 1dl tomusokeria. 

3. Mittaa kulhoon tuorejuusto, 1dl tomusokeria, vaniljasokeri ja 1tl sitruunankuoriraastetta. Vatkaa hyvin sekaisin. Sulata suklaa vesihauteessa: Laita suklaa hieman kattilaa suurempaan kuumuutta kestävään kulhoon ja laita kattilaan vähän vettä. Kuumenna vesi ja laita kulho kattilan päälle, siten ettei vesi kosketa kulhon pohjaa. 


4. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi kattilassa ja sekoita liivatelehdet kiehuvaan mehuun. Vatkaa liivateseos heti ohuena nauhana tuorejuustoseokseen. Vatkaa tuorejuustoseokseen vielä sula valkosuklaa. Kääntele valkuaisvaahto varovasti sekaan. 

5. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Peitä vuoka kelmulla ja laita se jääkaappiin hyytymään mieluiten seuraavaan päivään. 

6. Tee kiille vähintään 3 tuntia ennen tarjoilua, jotta se ehtii hyytyä. Mittaa kattilaan mustikat (pakastemustikatkin käyvät) vesi, sokeri ja sitruunamehu. Kuumenna kiehuvaksi ja puristele mustikoita kattilan reunaa vasten, jotta niistä irtoaa mahdollisimman paljon mehua. Siivilöi mehu kulhoon, älä puristele marjoja, jotta mehusta tulee kirkasta.

7.  Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Kuumenna mustikkamehu kiehuvaksi ja liuota liivatelehdet siihen. Anna jäähtyä hiukan ja kaada sitten vuokaan täytteen päälle. Peitä kakku kelmulla ja laita hyytymään jääkaappiin vähntään kolmeksi tunniksi.

8. Irrota hyytynyt kakku varovasti vuoasta, vedä veitsellä tai lastalla ensin reunat irti vuoasta ja irrota ne vasta sitten. Nosta kakku tarjoiluvadille, jos mahdollista ilman pohjapaperia. Voit tehdä suklaasta koristeita kakun pinnalle. Sokerimassa ja marsipaani koristeet sulavat kakun pinnalla, mutta suklaakoristeet kestävät hyvin. Itse sulatin valkosuklaata ja pursotin siitä kuvioita leivinpaperille. Laitoin ne jääkaappiin kovettumaan ja siirsin ne sitten kakun päälle. 

Valkosuklaasta pursotettuja kuvioita

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti