lauantai 12. syyskuuta 2015

Vadelma-valkosuklaajuustokakku


Kaverini siskon rippijuhlissa tarjolla oli tekemieni täytekakkujen lisäksi vadelma-valkosuklaajuustokakkua. Vadelman ja valkosuklaan yhdistelmä juustokakussa on oma suosikkini. Itse en pidä liian tuhdeista juustokakuista, ja tässäkin kakussa on kerman ja tuorejuuston lisäksi rahkaa. Kakusta riittää noin 10-12 hengelle ja se on tehty 24 cm:n halkaisijan irtopohjavuokaan. Kakun voi tehdä päivää tai paria ennen tarjoilua. Kakusta saa gluteenittoman tekemällä pohjan gluteenittomista kekseistä.

Ainekset:

Pohja:
200g kaura- tai digestivekeksejä
50g voita tai margariinia

Täyte:
250g maitorahkaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
3dl kuohukermaa
100g valkosuklaata
1 1/4 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
5 liivatelehteä
1 rkl sitruunamehua
1 rkl vettä

Kiille:
200g vadelmia
1 dl vettä
4 rkl sokeria
1 rkl sitruunamehua
2 liivatelehteä

1. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Murskaa keksit monitoimikoneessa tai kaulimella vahvan muovipussin sisällä. Sulata rasva kattilassa ja sekoita keksimuru siihen. Levitä keksiseos tasaisesti vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata paloiteltu valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa. Varo kuumentamasta sitä liikaa.

3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon sokeri ja vaniljasokeri. Notkista tuorejuusto vatkaimella ja sekoita siihen rahka ja sula valkosuklaa. Kääntele seos kermavaahdon sekaan.

4. Kuumenna 1 rkl sirtuunamehua ja 1 rkl vettä kiehuvaksi pienessä kattilassa. Liuota liivatelehdet kiehuvaan nesteeseen. Anna jäähtyä hetki. Kaada ohuena nauhana täytteen sekaan samalla vatkaten. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria.

5. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Hölskytä vuokaa varovasti, jotta levitysjäljet tasoittuvat. Peitä kelmulla tai kuvulla ja anna hyytyä  jääkaapissa vähintään kolme tuntia tai yön yli.

6. Kiille: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa vadelmat, sokeri, vesi ja sitruunamehu kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua pari minuuttia, jos käytät ulkomaisia pakastevadelmia. Puristele marjoja lusikalla kattilan reunaa vasten, jotta niistä irtoaisi mahdollisimman paljon mehua. 

7. Siivilöi mehu, älä puristele marjoja siivilää vasten, jotta mehusta tulee kirkasta. Kuumenna mehu kiehuvaksi kattilassa ja liuota liivatelehdet siihen. Anna jäähtyä hetki ja kaada sitten kakun päälle. Peitä kakku ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia.

8. Vedä ensin veitsellä kakun reunat irti vuoasta ennen vuoan avaamista. Siirrä kakku tarjoilulautaselle ja koristele esimerkiksi tuoreilla vadelmilla ja valkosuklaakoristeilla. Suklaakoristeet kestävät hyvin kiilteen päällä, mutta sokerimassasta tai marsipaanista tehdyt koristeet alkavat helposti sulaa kakun päällä. 


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti