sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Kurpitsakeitto


Jostain syystä en ole aikaisemmin tehnyt -enkä oikeastaan paljoa syönytkään- mitään kurpitsaista. Tänä syksynä maistoin kuitenkin niin hyvää kurpitsakeittoa, että oli pakko pyytää ohje siihen. Kurpitsakeitossa maistuu selvästi kurpitsa, mutta maku on kuitenkin melko mieto. Keitto on tarkoitus tehdä hokkaido-kurpitsasta, jota ei tarvitse kuoria. Keittoon voi halutessaan lorauttaa kermaa kermaisemman lopputuloksen saamiseksi. Keitto on aika täyttävää, joten se sopii hyvin pääruuaksi.

Kurpitsakeitto, neljälle:
1 hokkaido-kurpitsa
2 pientä, jauhoista perunaa
1 sipuli
 8 dl kasvislientä
suolaa ja pippuria
(noin desi kermaa)

1. Pese kurpitsa hyvin ja halkaise se. Poista siemenet. Kuutioi  kurpitsa kuorineen. Kuoret pehmenevät keittäessä ja tuovat keittoon voimakkaamman värin. Pese ja kuutioi myös perunat. Kuori ja hienonna sipuli.

2. Kuullota sipulia ison kattilan pohjalla. Lisää kurpitsakuutiot ja perunat ja kuullota vielä pari minuuttia. Lisää kasvisliemi. Keitä kannen alla, kunnes kurpitsa ja perunat ovat kypsiä. 

3. Kaada suurin osa liemestä sivuun ja soseuta keitto sileäksi. Lisää lientä tarvittava määrä. Keiton kuuluu olla melko paksua. Mausta suolalla ja pippurilla. (Lisää halutessasi kermaa ja kuumenna keittoa hetki)

4. Tarkista maku ja tarjoa persiljan kera. Keittoa voi maustaa myös esimerkiksi chilillä, currylla tai muskottipähkinällä.Ei kommentteja :

Lähetä kommentti