sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Isänpäivän mustaherukka-mustikka-suklaakakku


Hyvää isänpäivää! Tänä vuonna tein isälleni juustokakun, jossa on raikas mustaherukka-mustikkatäyte ja sen alla täyteläisempi suklaatäyte. Kakun päällä on mustikkakeitosta tehty kiille. Tarkoitus oli alunperin tehdä kakku pelkästään mustaherukoista, mutta niiden loppuessa kesken päädyin lisäämään niiden kaveriksi mustikoita. Yhdistelmä toimikin tosi hyvin ja kakku katosi nopeasti parempiin suihin. 

Ainekset:

Pohja:
200g kaurakeksejä tai digestivekeksejä
75g voita tai margariinia

Suklaatäyte:
130g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
100g maitorahkaa
0,75 dl tomusokeria
2 liivatelehteä
1 rkl vettä

Mustaherukka-mustikkatäyte:
yhteensä 200-250g pakastemustaherukoita ja -mustikoita, 
itse laitoin 170g mustaherukoita ja 50g mustikoita
1,5 dl sokeria
1 dl kuohukermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
250g maitorahkaa
3 liivatelehteä
2 rkl vettä

Kiille:
2 dl mustikkakeittoa
2 liivatetta

1. Laita irtopohjavuoan (halkaisija noin 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Murskaa keksit monitoimikoneessa. Sulata rasva kattilassa ja sekoita keksimuru sen joukkoon. Levitä seos irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteiden teon ajaksi.

2. Sulata paloiteltu suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa 2dl kuohukermaa vaahdoksi ja laita vaahto jääkaappiin. Notkista tuorejuusto vatkaimella ja lisää sen sekaan rahka, tomusokeri ja hieman jäähtynyt suklaasula.

3. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi. Kuumenna 1 rkl vettä kiehuvaksi pienessä kattilassa ja liuota liivatteet siihen. Anna jäähtyä hetki ja lisää sitten ohuena nauhana samalla sekoittaen suklaa-tuorejuusto-rahkaseokseen. 

4. Kääntele puolet kermavaahdosta täytteen sekaan. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa mustaherukkatäytteen teon ajan.

5. Mittaa marjat ja sokeri kattilaan ja kuumenna, kunnes marjat ovat pehmenneet. Soseuta ja siivilöi kulhoon. Anna jäähtyä. 

6. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Notkista tuorejuusto vatkaimella ja lisää sen joukkoon rahka ja jäähtynyt marjasose. Kuumenna 2 rkl vettä kiehuvaksi pienessä kattilassa ja liuota liivatteet siihen. Anna jäähtyä hetki ja lisää sitten ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Kääntele jäljelle jäänyt kermavaahto joukkoon. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria.

7. Kaada marjatäyte suklaatäytteen päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mieluiten yön yli.

8. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna 2 rkl mustikkakeittoa kiehuvaksi ja liuota liivatelehdet siihen. Lisää seos lopun mustikkakeiton joukkoon. Kaada hyytyneen kakun päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.

9. Irrota kakku varovasti vuoasta ja koristele esimerkiksi suklaakoristeilla. 


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti