sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Kaura-mustikkapalat


Näissä kaura-mustikkapaloissa on pohjana kauramurotaikina ja täytteenä mustikkarahkaa. Ne eivät ole kauhean makeita, mutta maistuvat tosi hyviltä vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa. Kehittelin ohjeen itse ja mustikat voi korvata myös joillakin muilla marjoilla. Tein palat 25cm x 30cm vuokaan, joka vastaa noin puolta pellillistä. Valmiit palat säilyvät huoneenlämmössä tiiviissä rasiassa. 


Ainekset:

4dl kaurahiutaleita
4dl vehnäjauhoja
175g voita tai margariinia
2dl fariinisokeria
1 tl leivinjauhetta

Mustikkarahka-täyte:

400g maitorahkaa 
1 kananmuna
n. 4dl mustikoita
3tl vaniljasokeria
2rkl sokeria

1. Vuoraa vuoka leivinpaperilla ja voitele paperi kevyesti esim. rypsiöljyllä. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

2. Mittaa kaurahiutaleet, vehnäjauhot, fariinisokeri ja leivinjauhe kulhoon. Paloittele margariini pieniksi paloiksi. Nypi rasva käsin muiden aineiden joukkoon niin, että seoksesta tulee murumaista. Jos taikina tuntuu liian kuivalta, siihen voi laittaa tilkan rypsiöljyä.

Nypi rasva muiden aineiden sekaan.


3. Sekoita täytteen aineet keskenään. Voit sekoittaa kaikki mustikat täytteeseen tai ripotella osan sen päälle. Painele vähän yli puolet taikinasta tasaisesti vuokaan. Levitä täyte pohjan päälle ja ripottele loppu taikina sen päälle. Paista 175 asteessa 30-40 min. Anna piirakan jäähtyä ja paloittele se sitten haluamasi kokoisiksi paloiksi. 




Ei kommentteja :

Lähetä kommentti