tiistai 12. toukokuuta 2015

Mustikka-mansikkakakku


Äitienpäiväksi tein tänä vuonna raikkaan hyydykekakun, jossa on mustikka- ja mansikkatäytekerrokset. Kakku on täysin maidoton, sillä sen pohjana on maustettua mustikka-soijajogurttia. Kakun mausta ei kuitenkaan edes erottaisi sen olevan tavallisesta juustokakusta poikkeava. Kakku on hyvin samantyypinen kuin aikaisemmin tekemäni maidoton mustikkahyydykekakku, jonka ohje löytyy täältä

Mansikan tilalla kakussa voi käyttää myös vadelmaa. Kakusta saa gluteenittoman helposti käyttämällä pohjassa gluteenittomia digestive- tai kaurakeksejä. Koristelin kakun itse poimituilla, jäisillä pakastemarjoilla ja syötäväksi kelpaavilla orvokeilla.

Ainekset:

Keksipohja:
200g kaurakeksejä tai digestivekeksejä
80g (maidotonta) margariinia

Täyte:
2 dl Sunnuntai kuohkea vispi tai muu kasvirasvavispi
4 dl Nordic milk Freedom Soygurt mustikka
2 dl maustamatonta soijajogurttia
2 tl vaniljasokeria
2 tl hunajaa
4 rkl ruokosokeria tai "tavallista" sokeria
2 dl mustikoita
2 dl mansikoita

4 rkl vettä
8 liivatelehteä

1. Laita 22-24 cm:n irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja reunoille reunakalvoa, jos haluat reunasta tasaisemman. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sulata rasva kattilassa ja sekoita keksimuru siihen. Levitä keksimuru vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

2. Vatkaa vispi vaahdoksi. Lisää 2 dl mustikka-soijajogurttia, vaniljasokeri ja hunaja. Jaa täyte kahteen osaan. 

3. Soseuta mansikat ja mustikat erillisissä kulhoissa. Lisää marjasoseet erillisissä kulhoissa olevan täytteen joukkoon. Lisää mansikkatäytteen joukkoon 2 dl maustamatonta soijajogurttia ja makeuta 2 rkl ruokosokeria. Sokerin määrä riippuu marjojen makeudesta, joten tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria. 

4. Lisää mustikkatäytteen joukkoon vielä 2 dl mustikka-soijajogurttia ja makeuta sokerilla. 

5. Laita 4 liivatelehteä kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi. Kuumenna 2 rkl vettä pienessä kattilassa kiehuvaksi. Liuota liivatelehdet kiehuvaan veteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen mustikkatäytteen joukkoon. Kaada mustikkatäyte vuokaan keksipohjan päälle. Heiluta vuokaa, jotta pinnasta tulee tasainen. Anna hyytyä jääkaapissa noin puoli tuntia ennen mansikkatäytteen lisäämistä.

6. Laita toiset 4 liivatetta kylmään veteen. Liuota liivatteet 2 rkl kiehuvaa vettä. Kaada liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen mansikkatäytteen joukkoon. Kaada täyte mustikkatäytteen päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mieluiten yön yli. 

7. Irrota hyytynyt kakku varovasti vuoasta. Koristele jäisillä marjoilla ja syötävillä kukilla. 

HUOM! Käytä koristeluun vain kotimaisia pakastemarjoja.



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti