sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Lohivoileipäkakku


Voileipäkakkujen lisäksi juhlissa ei välttämättä tarvitse olla muuta suolaista tarjottavaa, koska kakku on sen verran täyttävä. Tästä lohikakusta riittää noin kymmenelle hengelle, ja sen voi tarvittaessa tehdä kaksinkertaisena. Kakun koristeisiin voi itse vaikuttaa ja tehdä kakusta omannäköisensä. En ollut ennen tehnyt voileipäkakkuja, joten otin täytteeseen mallia Kinuskikissalta. 
Itse kakun voi tehdä päivän tai kaksi etukäteen ja kuorruttaa vasta vähän ennen tarjoilua. 

Ainekset:

Pohja:
 12 viipaletta täysjyväpaahtoleipää

Kostutus:
Kalalientä: noin 1/2 kalaliemikuutiota ja 2,5dl vettä
2tl sitruunamehua

Täyte:

350g lämminsavulohta 
2rkl sitruunamehua
tilliä maun mukaan, pieneksi silputtuna
200g ranskankermaa
200g ruohosipulituorejuustoa
200g maustamatonta tuorejuustoa
mustapippuria ja valkopippuria
1-2 minimaustekurkkua paloiteltuna

Kuorrutus:

n. 250-300g maustamatonta tuorejuustoa
n.75g ranskankermaa

Koristelu:

n.100g kylmäsavulohta
minimaustekurkkuja
tilliä
persiljaa

1. Leikkaa leipäviipaleista ohuelti reunat pois ja muotoile ne tasaisenkokoisiksi neliöiksi. 

2. Valmista täyte: Poista lämminsavulohesta ruodot ja nahka ja leikkaa se pieniksi paloiksi. Laita tuorejuustot, ranskankerma, tilli, sitruunamehu, mini maustekurkut, mausteet, ja lämminsavulohi monitoimikoneeseen ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Täytettä kannattaa maistaa ja lisätä aineksia ja mausteita maun mukaan.

3. Laita tarjoilulautaselle kakkupaperi ja sen päälle pari leivinpaperisuikaletta, joiden päälle kokoat kakun. Laita kolme leipäviipaletta vierekkäin tarjoilulautaselle ja kostuta kalaliemellä. Ole varovainen, ettet kostuta liikaa alinta kerrosta, koska ylemmät kerrokset kostuttavat sitä. Laita reilusti täytettä ensimmäiseen kerrokseen ja lado seuraava kerros sen päälle, kostutaja täytä. Täytä kolmas väli samalla tavalla ja lado päällimäinen kerros ja kostuta. Kääri kakun ympärille kelmua ja laita sen päälle painoksi esim. leikkuulauta. Anna kakun olla jääkaapissa ainakin yön yli, jotta se mehevöityy.

Laita reilusti täytettä jokaiseen kerrokseen.
                          

4. Kuorruta kakku tarjoilupäivänä:
Vatkaa tuorejuusto ja ranskankerma sekaisin.Levitä kuorrutetta kakun ympärille peittäväksi kerrokseksi. Vedä leivinpaperisuikaleet kakun alta, jos pystyt, tai leikkaa ne kakun reunoja myöten. 

Levitä kuorrute peittäväksi kerrokseksi ja leikkaa
 leivinpaperisuikaleet kakun reunojen mukaisiksi

5. Voit halutessasi pursottaa tuorejuustoa koristeeksi pinnalle. Leikkaa kylmäsavulohi pitkiksi siivuiksi ja tee niistä pieniä ruusukkeita kakun koristeeksi. Koristele kakku haluamallasi tavalla minimaustekurkuilla, persiljalla ja tillillä. 


 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti