lauantai 25. tammikuuta 2014

Paistettua riisiä uppomunan kera


Paistettu riisi on tavallinen ruoka Aasiassa. Riisi on mausteista ja uppomuna sopii erinomaisesti sen kanssa. Uppomunan valmistaminen ei ole ollenkaan niin vaikeaa kuin yleisesti kuvitellaan. Riisin ja uppomunan kanssa tarjottavaksi sopii hyvin kala - itse tarjosin niiden kanssa paistettua kuhaa. Ohjeesta riittää n. 4-6 hengelle.

Ainekset:



225g basmatiriisiä

1 sipuli
50g voita tai margariinia
2 rkl oliiviöljyä
1 punainen chili
2 tl korianterin siemeniä
2 tl kuminan siemeniä
ripaus sahramia
1tl kardemummaa
6 dl vettä tai kalalientä

1. Murskaa kumina ja korianteri morttelilla. Hienonna sipuli. Halkaise chili pitkittäin ja poista siitä siemenet ja hienonna se. 



2. Mittaa voi ja oliiviöljy korkeareunaiseen pannuun tai kasariin ja kuumenna. Lisää kuumalle pannulle sipuli ja kuumenna kunnes se on pehmeää. Lisää riisi ja hienonnettu chili ja paista 2-3 min. Lisää mausteet ja kuumenna pari minuuttia. 

3. Kaada vesi tai kalaliemi riisin sekaan ja hauduta kannen alla miedolla lämmöllä 10-15 min. kunnes riisi on kypsää ja vesi on haihtunut lähes kokonaan. 

Uppomunat:

vettä kattilaan
kananmunia, neljälle hengelle neljä kananmunaa
etikkaa, esim. valkoviinietikkaa
suolaa ja pippuria

1. Kuumenna reilusti vettä kattilassa ja lisää loraus etikkaa. Vesi ei saa kiehua liian kovaa, mutta pinnan tulisi kuplia hiljalleen. Tee veteen reikäkauhalla voimakas pyörre ja riko muna sen keskelle. Anna munan kypsyä 3-4 minuuttia, jolloin keltuainen on vielä osittain juokseva. Nosta uppomuna varovasti reikäkauhalla kellumaan kulhoon, jossa on kylmää vettä. Valmista loput munat samalla tavalla.

Anna uppomunan kypsyä 3-4 minuuttia hiljalleen poreilevassa vedessä.

Kokoa annokset haluamallasi tavalla ja mausta uppomunat pippurilla ja suolalla. Itse asettelin uppomunan riisin päälle ja tarjosin kuhan kanssa.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti