torstai 13. maaliskuuta 2014

Suklaajäätelö


Jäätelöä voi helposti tehdä melkein mitä makua tahansa. Itse tein suklaajäätelöä vaniljajäätelön ohjeella korvaamalla vaniljatangon suklaalla. Jäätelön teosta jäljelle jääneistä valkuaisista voi tehdä vaikkapa marenkia ja valmistaa uunijäätelöä. Ohjeesta tulee n. 5 annosta jäätelöä.

Ainekset:

3 dl maitoa, jäätelöstä tulee sitä kermaisempi ja täyteläisempi, mitä rasvaisempaa maitoa käyttää
125g suklaata
4 kananmunan keltuaista
1,5 dl sokeria
2 dl kuohukermaa

1. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Mittaa maito ja paloiteltu suklaa pinnoitettuun kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä samalla sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut ja seos on kuumentunut lähes kiehumispisteeseen. 

Sulata suklaa miedolla lämmöllä.
Suklaa-maitoseos
2. Kaada tilkka suklaa-maitoseosta munasokerivaahtoon hyvin sekoittaen. Kaada loppu suklaa-maitoseos ohuena nauhana munasokerivaahtoon koko ajan sekoittaen. 


3. Kaada seos takaisin kattilaan ja kuumenna vain sen verran, että vaahto häviää ja seos sakenee, älä anna kiehua. Laita seos jäähtymään.


Sekoita kermavaahto jäähtyneeseen maitomuna seokseen. 4. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita se jäähtyneeseen maitomuna seokseen. Laita jäätelömassa jäätelökoneeseen ja jäädytä koneen ohjeiden mukaan. 

Voit tehdä jäätelön myös pakastimessa laittamalla jäätelömassan pakastusastiaan ja kolmeksi tunniksi pakastimeen. Ota sen jälkeen jäätelö pakastimesta ja sekoita sähkövatkaimella tai perunasurvimella. Laita jäätelö pakastimeen kahdeksi tunniksi ja sekoita uudelleen. Pakasta jäätelöä vielä ainakin kaksi tuntia ennen tarjoilua.

Itse tehtyä suklaa- ja vaniljajäätelöä.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti