torstai 1. toukokuuta 2014

Lime-valkosuklaakakku


Tein hyydytettyä lime-valkosuklaakakkua vapuksi. Kakku oli erittäin maukasta, eikä yhtään kirpeää, vaikka siinä on limettiä. Kakun ohje on hieman muokattu versio Valion ohjeesta. Itse laitoin 200g valkosuklaalime -rahkaa ja lisäksi maitorahkaa, limettimehua ja valkosuklaata. Kakun hyytymiseen menee ainakin 3 tuntia ja sen voi antaa hyytyä jääkaapissa vaikka yön yli. Tein kakun 24 cm:n irtopohjavuokaan ja siitä riittää noin 8-10 palaa. 

Ainekset:

Pohja:

200g digestive-keksejä
80g margariinia tai voita

Täyte:

200g maustettua valkosuklaalime-rahkaa
200g maitorahkaa
2 dl kuohukermaa
75g valkosuklaata
1,5 rkl itse puristettua tai valmista limettimehua
4 liivatelehteä
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sokeria
Koristeeksi:
1-2 limettiä

1. Murskaa keksit monitoimikoneessa tai kauli ne paksun muovipussin sisällä hienoksi muruksi.
Sulata rasva kattilassa ja sekoita keksimuru siihen. Laita 22-24 cm:n irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Laita keksimuru tasaisesti vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.


2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa. Älä kuumenna sitä liikaa, koska se palaa helposti. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahtoon valkosuklaalime-rahka, maitorahka, valkosuklaa, vaniljasokeri ja sokeri. 

3. Mittaa pieneen kattilaan limettimehu ja kuumenna kiehuvaksi. Liuota liivatelehdet kiehuvaan limettimehuun. Anna jäähtyä pieni hetki ja kaada liivateseos muun täytteen joukkoon ohuena nauhana samalla vatkaten. Maista täytettä ja laita siihen tarvittaessa lisää sokeria.

4. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Hölskytä vuokaa voimakkaasti, jotta kakun pinta tasoittuu. Peitä kakku kelmulla ja laita se jääkaappiin hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi. 

5. Irroita hyytynyt kakku varovasti vuoasta: Vedä veitsellä ensin kakun reunat irti vuoasta, jotta sen pinta ei halkea avatessa vuokaa. Pese limetit huolellisesti ja leikkaa niistä ohuita viipaleita kakun päälle. 



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti