sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Ranskalaiset krepit suklaakastikkeen kera


 Krepit ovat ranskalaisia lettuja, jotka ovat ohuempia kuin perinteiset suomalaiset letut ja ne voidaan tarjota joko suolaisen tai makean täytteen kanssa. Tein makeita kreppejä, joten taikinassakin on sokeria. Krepeistä saa suklaisia lisäämällä taikinaan kaakaojauhetta, jolloin jauhoja kannattaa laittaa vähän vähemmän. Kreppeihin sopivat hyvin monenlaiset täytteet, ja itse laitoin täytteeksi banaania, passionhedelmää sekä hilloa ja tarjosin ne suklaakastikkeen kanssa. Ohjeesta tulee noin 5 isoa lettua. 


Ainekset:

1 1/4 dl maitoa
1 rkl voita tai margariinia
1 muna
1 tl vaniljasokeria
2 rkl tomusokeria
(1 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta)
2 dl vehnäjauhoja

1. Sulata voi kulhossa. Lisää maito ja muna kulhoon ja sekoita. Vatkaa joukkoon tomusokeri, vaniljasokeri, (kaakaojauhe) ja viimeisenä jauhot. Vatkaa, kunnes taikina on tasaista. Ainekset voi sekoittaa myös tehosekoittimessa.

2. Kuumenna pannu ja levitä sen pintaan vähän voita tai öljyä. Paista taikinasta ohuita lettuja. Pinoa letut päällekäin, mutta laita väliin voi- tai leivinpaperia. Täytä haluamallasi tavalla. 


Suklaakastike:

2 rkl voita
2 rkl maitoa
2rkl kaakaojauhetta
4 rkl tomusokeria

1. Sulata voi kattilassa ja lisää maito, kaakaojauhe ja tomusokeri. Sekoita huolellisesti tasaiseksi. Lämmitä tarvittaessa vähän, jotta kastikkeesta tulee juoksevampaa. 

Suklaakastike kattilassa

Kreppejä täytettyinä banaanilla ja passionhedelmällä.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti