lauantai 15. marraskuuta 2014

Täytekeksit


Murotaikinasta saa tehtyä monenlaisia pikkuleipiä. Näissä kekseissä on täytteenä mansikkamarmeladia. Taikinasta tulee ainakin 20 valmista keksiä. Itse tein kekseistä ehkä hiukan liian ohuita, mutta ne pysyivät kuitenkin hyvin kasassa. Keksien tekemiseen ei tarvitse mitään erillistä muottia, vaan pyörän muodon saa käyttämällä muottina esim. lasia. Reiät tein kekseihin käyttäen muottina pientä tyllaa, eli pursotinterää. 

Murotaikina:

125g voita tai margariinia
1 1/4dl tomusokeria
1/2 rkl vaniljasokeria
2 1/4dl vehnäjauhoja

Täyte:

n. 100g marmeladia tai hilloa, 
esim. mansikan-,vadelman- tai aprikoosinmakuista

1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi, tomusokeri ja vaniljasokeri sekaisin. Lisää jauhot ja vatkaa taikinasta tasainen. Muotoile taikinasta yhtenäinen ja laita se kelmuun käärittynä jääkaappiin lepäämään noin puoleksi tunniksi. 


2. Kauli taikinasta hyvin jauhotetulla pöydällä levy. Ota siitä pyöreällä muotilla pikkuleipiä ja nosta ne pellille leivinpaperille. Taikina tarttuu helposti pöytään ja on melko vaikeasti käsiteltävää, joten älä kauli siitä liian ohutta. Tee puoliin kekseistä keskelle reikä. 

3. Paista keksejä 175 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet hiukan väriä. Nosta keksit jäähtymään ritilän päälle. 


4. Levitä kekseille marmeladia ja nosta reikäkeksi kanneksi. Ripottele halutessasi keksien päälle tomusokeria. 

Itse pursotin vielä pikeeristä reunuksen marmeladin ympärille.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti