lauantai 29. marraskuuta 2014

Talviset suklaakuppikakut


Nämä talvisesti koristellut suklaakuppikakut sulavat suussa! Kuppikakut voi tehdä maidottomina jättämällä taikinasta kermaviilin pois ja käyttämällä maidotonta suklaata ja margariinia. Itse käytin maidotonta Brunbergin 53% tummaa suklaata ja kuorrutin kuppikakut vatkatulla soijavalmisteella. Ohjeesta tulee 15 keskikokoista kuppikakkua tai 36 pientä. Kuppikakut voi kuorruttaa esimerkiksi kermavaahdolla tai suklaakreemillä, jonka ohje on kuppikakkujen alla. 


Suklaakuppikakut:

3 munaa
2 1/2 dl kidesokeria ("tavallista"  sokeria tai esim. ruokosokeria)
1 tl vaniljasokeria
50g voita tai margariinia
1 dl kermaviiliä
2 rkl kylmää kahvia
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta
ripaus suolaa
100g tummaa suklaata

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vatkaa munat, sokeri ja vaniljasokeri kovaksi vaahdoksi.

2. Sulata voi ja sekoita siihen kermaviili ja kahvi. Kääntele seos munavaahtoon. Pidä huoli, ettei voiseos ole kuumaa taikinaan lisättäessä.

3. Pilko suurin osa suklaasta pieniksi paloiksi ja sulata vesihauteessa tai mikrossa.

4. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, kaakaojauhe ja suola keskenään. Siivilöi ne taikinaan ja sekoita taikina varovasti käännellen tasaiseksi.

5. Kääntele suklaasula taikinaan.

6. Täytä muffinivuoat taikinalla 3/4-tilavuuteen. Laita jäljelle jääneestä suklaasta pienet palat muffinien keskelle. Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.



Suklaakreemi:

60g pehmeää voita
5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1/2 dl kaakaojauhetta
100g tuorejuustoa
2 rkl lämmintä kahvia

1. Sekoita voi, tomusokeri, vaniljasokeri, kaakaojauhe ja tuorejuusto keskenään. Lisää kahvi ja sekoita huolellisesti tasaiseksi. 

2. Levitä tai pursota kreemiä kuppikakkujen päälle. Koristele esim. nonparelleilla tai sokerimassakoristeilla.

Kuppikakkuja siniseksi värjätyllä ja tomusokerilla maustetulla, vatkatulla soijavalmisteella kuorrutettuna.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti