lauantai 6. joulukuuta 2014

Browniekakku



Tämä kakku on helppo ja nopea tehdä. Pohjana on irtopohjavuokaan tehty browniepohja. Päällä on valkosuklaa- ja mustikkakermavaahtoa. Mustikkasoseen voi halutessaan myös sekoittaa valkosuklaakermavaahtoon. Pohjaksi kelpaa mikä tahansa brownie. Taikinaan voi halutessaan sekoittaa esim. hasselpähkinöitä tai muita pähkinöitä.  Kakusta riittää noin 8-10 hengelle. 

Browniepohja:

150g tummaa suklaata
100g voita tai margariinia
2 1/2 dl sokeria
2 munaa
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
(1 dl pähkinöitä)

1. Laita irtopohjavuoan (halkaisija n. 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

2. Pilko suklaa pieniksi paloiksi ja sulata se mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri sekaisin. Vatkaa kanamunat yksitellen joukkoon. Sekoita kaakaojauhe, vehnäjauhot ja vaniljasokeri keskenään ja lisää ne taikinaan. Lisää halutessasi pilkottuja pähinöitä. Sekoita tasaiseksi ja laita vuokaan. 

3. Paista 175 asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Pohjan kuuluu jäädä hieman tahmeaksi sisältä. Anna jäähtyä.



Kuorrutus:

2 dl kuohu- tai vispikermaa
40g valkosuklaata
pari rkl soseutettuja mustikoita

lisäksi mustikoita koristeeksi

1. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata paloiteltu valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Soseuta mustikat. Ota n. 1/4 kermavaahdosta erilliseen kulhoon ja sekoita siihen mustikkasosetta ja lisää tarvittaessa sokeria. 

2. Sekoita jäähtynyt sula valkosuklaa lopun kermavaahdon joukkoon ja mausta tomusokerilla. Levitä jäähtyneen brownie-pohjan päälle. Pursota mustikkakermavaahtoa kuorrutteen päälle haluamallasi tavalla. Koristele mustikoilla.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti