keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Marjainen juustokakku


Tein tällaisen marjaisen juustokakun Kinuskikissan amerikkalaisen juustokakun ohjetta mukaillen. Kakusta tuli jouluisen makuinen, kun tein pohjan pipareista. Kakku ei ole paiston jälkeen kovin edustavan näköinen, mutta koristelulla siitä saa näyttävän. Kakku kannattaa tehdä päivää ennen tarjoilua, niin se on hyytynyt ja jäähtynyt kunnolla. Kakku ei ole kauhean makea, joten voit halutessasi sokeroida marjoja enemmän. 

Ainekset:

Pohja: 

200g pipareita
100g voita tai margariinia

Täyte:

500g maustamatonta tuorejuustoa
150g ranskankermaa
2 rkl sitruunamehua
2dl ruokosokeria (ruokokidesokeri tai tavallinenkin kidesokeri käyvät hyvin)
1 vaniljatanko
1dl kuohukermaa
3/4 dl perunajauhoja
4 munaa

Marjapäällinen: 

kotimaisia tuoreita tai jäisiä marjoja (ulkomaiset marjat pitäisi kuumentaa)
2dl vettä
1dl hyytelösokeria

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Laita 24 cm:n halkaisijan irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoan reunat ja laita reunoillekin leivinpaperisuikaleet, jotta kakun irroittaminen vuoasta on helmpompaa. Murskaa keksit monitoimikoneessa tai kaulimella. Sulata rasva kattilassa ja sekoita keksimurska siihen. Painele keksiseos tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille.

2. Notkista tuorejuusto vatkaimella. Halkaise vaniljatanko kahtia ja lisää sen siemenet sekä ranskankerma, sitruunamehu ja sokeri tuorejuuston sekaan. Mittaa kuohukerma erilliseen kulhoon ja sekoita perunajauhot siihen huolellisesti, kunnes seos on tasaista ja perunajauhot ovat liuenneet kermaan. Lisää seos täytteeseen ja sekoita tasaiseksi vatkaimella. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten. 

                                  

3. Kaada täyte vuokaan ja paista 175 asteessa noin. 50-60 minuuttia. Laita uunin pohjalle varmuuden vuoksi alumiinifoliota, sillä vuoan väleistä saattaa tihkua rasvaa. Peitä kakun pinta foliolla, jos se uhkaa paistamisen aikana ruskistua liikaa. 


4. Anna kakun jäähtyä ja irroita se sitten varovasti vuoasta. Laita kakku jääkaappiin. 

5. Laita marjat jäähtyneen kakun päälle. Mittaa vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita hyytelösokeri veden joukkoon. Voit lisätä myös tilkan marjamehua tuomaan väriä. Kiehauta ja anna hetki jäähtyä. Lusikoi sokeriliemi marjojen päälle ja laita kakku jääkaappiin hyytymään mieluiten seuraavaan päivään. 

Voit koristella kakun myös tuoreilla marjoilla ja tomusokerilla. 



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti