Ainekset:
Taikina:
20g hiivaa
2,5 dl vettä
1tl suolaa
2rkl öljyä
n.6-7dl jauhoja, itse laitoin puolet vehnäjauhoja ja puolet sämpyläjauhoja
Täyte:
n.2-3 rkl voita tai margariinia
yrttejä maun mukaan, esim. basilikaa, persiljaa tai oreganoa
1-2 valkosipulin kynttä
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja vähitellen jauhot. Vaivaa hyvin taikinaksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa, esim. lämpimässä vesihauteessa.
Kohota taikina kaksinkertaiseksi. |
2. Jaa taikina kahtia ja kauli kumpikin suorakulmaiseksi levyksi. Sulata täytteen rasva ja lisää siihen murskattu valkosipulinkynsi ja yrtit. Levitä täyte taikinalevyille. Rullaa levyt patongeiksi kääretortun tapaan leveämmästä reunasta. Nosta patongit pellille leivinpaperille saumapuoli alaspäin ja kohota peitettyinä lämpimässä paikassa kaksinkertaisiksi.
Rullaa levy leveämmästä reunasta. |
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti