perjantai 4. heinäkuuta 2014

Banaanisuklaa-britatorttu


Tässä britatortussa on suklaapohja ja täytteenä banaanirahkaa. Britatorttua on helppo muunnella, ja täytteenä voi käyttää erilaisia marjoja ja hedelmiä. Itse käytin marengista ylijääneet keltuaiset pasta carbonaraan, mutta ne voi myös käyttää pohjataikinaan kokonaisten kananmunien tilalle. Pohjataikinaa tulee yksi pellillinen, joten valmis torttu on puolikkaan pellin kokoinen.

Ainekset:

Pohja:

150g voita tai margariinia
1,5 dl sokeria
2 munaa
1 dl vehnäjauhoja
2 rkl leivontakaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

Marenki:

3 munan valkuaista
1,5 dl sokeria

Täyte:

2 banaania 
250g maitorahkaa
1 dl kuohu- tai vispikermaa
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa munat joukkoon yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne voi-sokerivaahtoon. Lisää maito ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla päällystetylle syvälle uunipellille.


2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen samalla vatkaten. Vaahto on tarpeeksi kovaa, kun se pysyy kulhossa ylösalaisin. Levitä marenki pohjataikinan päälle. Paista pohjaa 225 asteessa 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä.


3. Leikkaa jäähtynyt pohja puoliksi ja nosta toinen puoli tarjoiluvadille. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen rahka ja sokeri. Leikkaa banaani pieniksi paloiksi ja sekoita se täytteeseen tai asettele se täytteen päälle. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria. Levitä täytettä pohjan päälle ja nosta toinen pohjalevy varovasti sen päälle. Koristele halutessasi tuoreilla marjoilla ja siivilöi pinnalle tomusokeria.

Seuraavana päivänä jääkaappisäilytyksen jälkeen marenki oli vähän lässähtänyt, mutta maku oli edelleen yhtä hyvä.

1 kommentti :

  1. Brita kakku on kyllä ehdoton kesäherkku! Ja niin helppo valmistaa!

    VastaaPoista