torstai 3. heinäkuuta 2014

Amerikkalaiset pannukakut



Amerikassa syödään pannukakkuja yleensä aamupalaksi vaahterasiirapin, pekonin, marjojen tai kermavaahdon kanssa. Pannukakkutaikina on kuin lettutaikina, mutta siinä on leivinjauhetta, jonka ansiosta pannukakut ovat paksuja. Mustikkapannukakkuja saat lisäämällä taikinaan mustikoita ja banaanipannukakkuja lisäämällä muussattua banaania. Pannukakkuihin voi myös laittaa paistovaiheessa esim. mustikoita tai suklaahippuja. Ohjeesta tulee n. 8 halkaisijaltaan 10 cm pannukakkua. 

Ainekset:

200g vehnäjauhoja, eli n. 3 dl
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 muna
3 dl maitoa
nokare voita
öljyä tai margariinia paistamiseen

Lisäksi vaahterasiirappia, marjoja yms. 

1. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Vatkaa muna ja maito kevyesti. Lisää kuivat aineet maito-munaseokseen ja vatkaa taikina tasaiseksi. Lisää joukkoon nokare sulatettua voita.

2. Paista pannukakut pannulla öljytilkan kanssa keskilämmöllä. Käännä pannukakut, kun niiden pintaan ilmestyy kuplia. Peitä valmiit pannukakut esim. foliolla jotta ne pysyvät lämpiminä. Tarjoa vaahterasiirapin, marjojen, hillon, suklaahippujen tai kermavaahdon kanssa. 



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti