maanantai 10. marraskuuta 2014

Isänpäivän pitsikakku


Halusin kokeilla sokeripitsin tekemistä ostamallani muotilla ja isänpäiväkakku sopi tarkoitukseen loistavasti. Kakkupohjana on tavallinen vaalea sokerikakkupohja, jonka ohje löytyy täältä. Tein kakun tavallista pienempään 20cm:n halkaisijan vuokaan, joten kananmunia pohjaan meni kolme. Täytteenä kakussa on mustikalla sekä punaherukalla maustettua valkosuklaatäytettä, jonka ohje on Kinuskikissan sivuilta. Yhteen väliin mitoitettu täyte riitti minulla molempiin väleihin, koska kakku oli tavallista pienempi. Valkosuklaan tilalla voi käyttää myös tummaa tai maitosuklaata ja sekaan voi laittaa haluamiaan marjoja. Pelkkä suklaatäyte ei tarvitse liivatetta tai muuta hyydyttävää ainetta, mutta laitoin täytteeseen kaksi ruokalusikallista vaniljakreemijauhetta koska marjoista tuli jonkin verran nestettä.


Ainekset:

Valkosuklaatäyte, mitoitettu ison täytekakun yhteen väliin:

2 dl kevytvispiä tai vispikermaa, itse käytin Flora vispiä
100g maustamatonta tuorejuustoa
130g valkosuklaata

Marjoja soseutettuna noin 1-2 dl (pakastemarjat käyvät hyvin)
1-2 rkl vaniljakreemijauhetta 

1. Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto. Sekoita sula valkosuklaa joukkoon. 

2. Soseuta marjat. Paseeraa sose tarvittaessa. Itse siivilöin punaherukkasoseen, koska siinä on melko kovat kivet, mutta mustikat vain soseutin. Osan marjoista voi halutessaan myös sekoittaa täytteeseen kokonaisina.

3. Lisää marjasose täytteen joukkoon. Lisää täytteeseen muutama ruokalusikallinen vaniljakreemijauhetta, jos se tuntuu liian juoksevalta. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa sokerilla. 

4. Kokoa kakku: kostuta kakkupohja, täytä se ja laita jääkaappiin maustumaan vähintään muutamaksi tunniksi, mieluiten yön yli. Suklaatäyte myös jähmettyy jääkaapissa. 

Muista kostuttaa myös kakun päällinen!
Itse kostutin kakun laimennetulla
ja sokeroidulla sitruunamehulla.

Kakun pinta tasoitettuna sokerikreemillä

 Voit esimerkiksi päällystää kakun kaulittavalla massalla tai pursottaa reunoille kermavaahtoa. Itse tasoitin kakun pinnan sokerikreemillä ja päällystin kakun mansikanmakuisella kaulintamassalla. 


3 kommenttia :

  1. Miten teit nuo pitsi koristeet? Vau mikä kakku!!!! ❤

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Pitsikoristeiden tekemiseen tarvitsee niihin tarkoitetun sokeripitsimaton ja pitsiainetta, joita saa ainakin leivontatarvikeliikkeistä ja tilattua netistä. Ohjeet sokeripitsin tekoon löytyy netistä, sekä tarvikkeiden pakkauksista :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos tiedosta! ��
    On muuten ihan mieletön tämä sun blogi! �� niin hyviä herkkuja!! ��

    VastaaPoista