sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Mango-banaanikakku


Mangon ja banaanin yhdistäminen samaan kakkuun voi kuulostaa erikoiselta, mutta kakusta tuli niin hyvää, että sitä piti tehdä toisenkin kerran. Alkuperäisessä ohjeessa sekä täytteessä että kiilteessä on mangoa, mutta itse pidän banaanitäytteestä enemmän.  
Kakku on ihanan raikkaan makuinen ja melko kevyt. Täytteeseen voi lisätä sokeria oman maun mukaan.

Tämä kakku sopii hyvin allergikoille, sillä se on gluteeniton ja maidoton. Maidottoman soijajogurtin voi toki halutessaan korvata tavallisella maustamattomalla jogurtilla ja kaurapohjaisen vaniljakastikkeen tavallisella vaniljakastikkeella. Tein kakun 24 cm:n halkaisijan irtopohjavuokaan ja siitä riittää noin 8 hengelle.

Ainekset:

Pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Lisäksi kookoshiutaleita leivinpaperille

Täyte:
2 banaania 
2 dl kaurapohjaista vaniljakastiketta, esim. Oatly tai Go green
2 dl maustamatonta soijajogurttia, esim. Alpro
2 tl vaniljasokeria
5 liivatelehteä
3 rkl sitruunamehua

Kiille:
1 tlk (425g) säilöttyä mangoa
2 liivatelehteä

1. Vuoraa pelti leivinpaperilla ja voitele se kevyesti öljyllä tai margariinilla. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita perunajauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri hyvin keskenään.

2. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Siivilöi jauhoseos munasokerivaahtoon ja sekoita varovasti nuolijalla käännellen. 

3. Levitä taikina pellille ja paista 200 asteessa 10-15 minuuttia. Varo, ettei levyn pinta pääse kärähtämään. 

4. Laita pöydälle leivinpaperi ja ripottele siihen kookoshiutaleita. Kumoa kypsä torttulevy leivinpaperille. Anna jäähtyä.

5. Leikkaa torttulevy kahdeksi vuoan muotoiseksi palaksi. Laita toinen irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoan sisäreunoille reunakalvoa, jos haluat reunoista tasaiset. 

6. Soseuta täytteen banaanit ja sekoita soseeseen vaniljakastike, soijajogurtti ja vaniljasokeri. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. 

7. Mittaa pieneen kattilaan 3 rkl sitruunamehua ja kuumenna kiehuvaksi. Liuota liivatelehdet kiehuvaan sitruunamehuun. Anna jäähtyä hetki ja kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Anna täytteen jähmettyä jääkaapissa noin 10 minuuttia ennen kakun täyttämistä. 

8. Levitä täyte pohjalevyn päälle ja nosta toinen torttulevy sen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia. 

9. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi. Soseuta mango. Lisää mangososeen joukkoon tilkka säilyketölkin sokerilientä, jotta sose ei ole niin paksua. 

10. Kuumenna 2 rkl sitruunamehua pienessä kattilassa kiehuvaksi ja liuota liivatelehdet siihen. Sekoita mangososeen joukkoon. Kaada sose kakun päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia. 

11. Irrota hyytynyt kakku varovasti vuoasta ja koristele esimerkiksi suklaalla. Sokerimassasta tehdyt koristeet sulavat nopeasti kiilteen päällä, joten ne pitää laittaa kakun päälle vasta juuri ennen tarjoilua. 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti