maanantai 6. huhtikuuta 2015

Roganjhost, murea lammascurry


Pääsiäisen aikaan syödään usein lammasta ja tällä kertaa halusin tehdä sen perinteistä poiketen. Valmistin lampaan intialaisesti tehden siitä lammascurrya. Löysin ohjeen "Aasia Herkuttelijan keittiö" -kirjasta ja lopputulos oli hyvin aidon intialaisen makuinen. Tämä curry on alunperin kotoisin Kashmirista ja on hyvin maukas, vaikkei olekaan kovin voimakkaasti maustettu. Tarjosin curryn kanssa riisiä sekä leipomaani naanleipää, jonka ohje löytyy täältä. Curryn voi helposti tehdä maidottomana käyttämällä soijajogurttia ja kaurapohjaista ruokakermaa. 


Ainekset, 6 annosta:

noin 1 kg luutonta lampaanlihaa
2 rkl gheetä (kirkastettu voi) tai voita tai margariinia
1/8 tl heeng-maustetta (ei välttämätön)
1 tl suolaa
1/4 tl murskattua mustapippuria
2,5 dl maustamatonta jogurttia
3 dl lämmintä vettä
1 1/2 rkl korianterin siemeniä
1/8 tl jauhettua neilikkaa
1/2 tl inkiväärijauhetta
1 1/2 tl mietoa chilijauhetta
1 1/2 tl kardemummaa
1-2 tl kashmirilaista garam masalaa
2 dl kuohukermaa
1 tl sokeria

1. Paloittele liha. Kuumenna voi isossa pannussa tai kasarissa ja ruskista lihat siinä. Lisää heeng, suola, pippuri ja jogurtti ja kypsennä keskilämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes neste on imeytynyt. Lisää vesi ja kiehauta, alenna lämpöä ja anna hautua hiljalleen kannen alla.

2. Paahda korianteri kuivalla pannulla kauniin ruskeaksi. Jauha se hienoksi morttelissa ja lisää pannuun neilikan, inkiväärin, chilijauheen, kardemumman ja garam masalan kanssa. Keitä seosta hiljalleen noin 25 minuuttia tai kunnes liha on mureaa ja neste keittynyt kasaan.

3. Lisää lopuksi kerma ja sokeri. Kuumenna nopeasti ja tarjoa. 

Lammascurrya, basmatiriisiä ja naanleipää.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti