sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Baileys-kakku




Tein Baileys-kakun pikkujouluihin -ja siitä tosiaan tykättiin. Ohje on Kinuskikissan blogista. Koristelin kakun pakkasesta otetuilla karpaloilla, jotka sokeroin. Kakku maistuu myös lapsille, koska liköörin maku on aika mieto. Alkoholia kakussa ei myöskään ole, koska se kiehautetaan pois. Tein kakun 24 cm irtopohjavuokaan ja siitä riittää noin 10-12 hengelle. 

Ainekset:

Keksipohja: 

235g kaurakeksejä
125g voita tai margariinia

Täyte:

2dl kuohukermaa
1 1/4 dl tomusokeria
500g (2 prk) mascarpone-juustoa 
3 kananmunan valkuaista
4 liivatelehteä
1 dl Baileys-likööriä

1. Laita 24 cm halkaisijan irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoan reunat margariinilla tai öljyllä. Murskaa kaurakeksit monitoimikoneessa tai kaulimella. Sulata voi kattilassa ja sekoita keksimurska sulaan voihin. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.



2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tomusokeri joukkoon samalla vatkaten. Sekoita mascarpone vaahdon joukkoon. Vatkaa valkuaiset puhtaassa kulhossa puhtailla vatkaimilla vaahdoksi ja lisää kerma-mascarponevaahtoon. 

3. Kiehauta likööri kattilassa ja liuota liivatelehdet kuumaan likööriin. Anna likööri-liivateseoksen hiukan jäähtyä ja lisää se sitten ohuena nauhana samalla vatkaten täytevaahtoon. Kaada täyte vuokaan, tasoita pinta ja heiluta vuokaa, jotta levitysjäljet tasoittuvat. 

                              

4. Laita  jääkaappiin hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi. Itse annoin kakun olla jääkaapissa yön yli. Irrota hyytynyt kakku varovasti vuoasta, tarvittaessa veitsellä auttaen ja siirrä se tarjoilulautaselle. Joudut luultavasti pitämään leivinpaperin kakun alla, mutta sen reunat voi leikata kakun myötäisesti. 



2 kommenttia :

  1. Baileyskakku on kyllä ihan varma nakki aina! TUntuu että se uppoaa melkein missä vain :)

    VastaaPoista