maanantai 14. heinäkuuta 2014

Mustikkajuustokakku


Löysin tämän tosi helpon ja nopean juustokakun ohjeen Kodin kuvalehdestä. Se on helppo leipoa mökkioloissakin, koska siihen ei tarvitse edes vatkata mitään. Tein kakun mummoni mökillä, jonka keittiö on jo parhaat päivänsä nähnyt. Uunia ja keittolevyjä ei voinut käyttää samaan aikaan, koska teho ei riittänyt. Kakku onnistui siitä huolimatta ja siitä tuli tosi hyvää. Tein kakun pienempään, 16,5 cm:n halkaisijan irtopohjavuokaan, joten puolitin ohjeen. Pienemmästä kakusta riittää noin 4-6 hengelle ja normaalikokoisesta noin 10 hengelle. Itse murskasin keksit jo kotona, koska mökillä ei ollut tehosekoitinta, mutta ne voi murskata myös kaulimalla ne vahvan muovipussin sisällä. Laitoin keksimurua myös kakun reunoille, jolloin keksejä ja voita tarvitsee hieman enemmän. 

Ainekset:

Pohja:

200g digestive-keksejä
75g voita tai margariinia

Täyte:

400g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kermaa
4 munaa
2 tl sitruunamehua
2 tl vaniljasokeria
1 1/4 dl sokeria
1 dl mustikoita
3/4 rkl sokeria

Pinnalle:

tuoreita mustikoita

1. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Murskaa keksit tehosekoittimella tai muovipussissa hienoksi muruksi. Sulata voi kattilassa ja sekoita keksimuru siihen. Painele keksimuru vuoan pohjalle ja halutessasi myös reunoille. 

2. Pehmennä tuorejuusto sekoittamalla. Lisää kerma, munat, sitruunamehu, vaniljasokeri ja sokeri ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle.

3. Mittaa mustikat ja sokeri pieneen kattilaan ja kuumenna, kunnes mustikat ovat pehmenneet. Siivilöi mustikoiden neste kulhoon ja painele mustikoita, jotta kaikki neste irtoaa. 

4. Lusikoi mustikkalientä täytteen päälle pieniksi laikuiksi ja vedä veitsellä tai esim. grillitikulla laikkujen läpi, jolloin pintaan muodostuu marmorikuvioita. Paista kakkua 175 asteessa noin 40-50 minuuttia. Kakun ei tarvitse olla täysin jähmettynyt paiston aikana, koska se jähmettyy vielä jäähtyessään.

Kakku onnistui hyvin huonommassakin uunissa :)


5. Irrota irtopohjavuoka täysin jäähtyneen kakun ympäriltä ja koristele tuoreilla mustikoilla. Kakun maku paranee jääkaapissa ja seuraavana päivänä se on vielä parempaa.


Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen vuoasta irroittamista.


1 kommentti :

  1. En muista, joten kysyn, löytyykö sinun blogista ihan tavallista mustikkapiirakan ohjetta? Sellasta missä on vaan pohja ja mustikat ( ja ehkä kermaviiliä päälllä?)?? :)

    VastaaPoista