maanantai 2. syyskuuta 2013

Luumukohokas



Luumukohokas itsetehdyn vaniljajäätelön
ja suklaakastikkeen kera.

Luumukohokas on kevyt ja ilmava jälkiruoka, joka koostuu lähinnä luumuista ja marengista. 

Luumukohokas, 4 annosta


n. 1,5dl  itsekeitettyä luumuhilloa
3 kananmunan valkuaista
1/2dl sokeria
1tl vaniljasokeria

Lisäksi luumuja paloiteltuina vuokien pohjalle ja tomusokeria koristeluun.

Vatkaa valkuaiset sokerin kanssa kovaksi
 ja kiiltäväksi vaahdoksi.

1. Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri ja vatkaa, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. Lisää vaniljasokeri ja luumuhillo ja sekoita varovasti.


Tasoita pinta veitsellä.
2. Voitele 4 pientä annosvuokaa tai yksi iso uunivuoka. Laita vuokien pohjalle paloiteltuja luumuja.  Lusikoi seos vuokiin ja tasoita pinta veitsellä. Paista uunissa 170 asteessa n.15-20 min, kunnes pinta on kullanruskea. Älä avaa uuninluukkua kesken paistamisen, sillä kohokkaat voivat lätsähtää. 


3. Koristele valmiit kohokkaat tomusokerilla ja tarjoa välittömästi esim. vaniljajäätelön, vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kanssa. 


Valmiit kohokkaat lätsähtävät nopeasti,
joten tarjoa ne heti.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti